Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte merkezde yeni kurulan Şehzadeler Belediyesi, doğuştan engelli 11 yaşındaki Meryem Aydın için evinin önüne 40 metrelik engelli yolu yaptı.

Bayındırlık mahallesinde ikamet eden Kamile ve Muzaffer Aydın çiftinin kızları Meryem Aydın, epilepsi rahatsızlığı nedeniyle yaşamını tekerlekli sandalye üstünde sürdürüyor. Hiçbir sosyal güvenceleri olmayan ailenin 5 çocuğundan biri olan Meryem’in ihtiyaçları devletten gelen engelli maaşıyla giderilmeye çalışılıyor. Spil Dağı’nın eteklerinde oturan ailenin en büyük sorunlarından biri de çamur deryasına dönen yol çilesiydi. Anne kucağında çamurlu ve taşlı yollarda yaklaşık 40 metre yol gitmek zorunda olan Meryem’in yardımına Şehzadeler Belediyesi koştu. Şehzadeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Aydın çiftinin evi önüne 40 metrelik engelli yolu yapılarak, aileye gıda, giyim ve eşya yardımında bulunuldu. Daha önceki dönemlerde defalarca yardım talebinde bulunduklarını belirten anne Kamile Aydın, “Buraya yol yapılması için defalarca başvuruda bulundum ancak ilgilenen olmadı. Şimdiki Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik bu isteğimi geri çevirmedi. Kendisinden Allah razı olsun” dedi.

“ÇAMURLU YOLLARDA KUCAĞIMDA TAŞIYORDUM”

Tekerlekli sandalye çamura saplanmasın diye kızını yıllardır kucağında taşıdığını belirten Aydın, “Kızıma doğuştan epilepsi teşhisi koydular, şuan 11 yaşında gözleri görmüyor, kulakları duymuyor ve yürüyemiyor. Çocuğum engelli. Ben yıllardır kızımı kollarımda taşıyarak, çamurlu yollardan getiriyordum. Tekerlekli sandalye çamura saplanmasın diye önden ve arkadan tutarak havaya kaldırıyorduk ya da sürükleyerek çıkarıyordum. Çok zor günler yaşadık. Kendim astım, bronşit hastasıyım, eşim ayağından rahatsız olduğu için çalışamıyor. Kızım Meryem’in engelli aylığıyla geçiniyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN ÇELİK’E TEŞEKKÜR

Kendileri için yapılan yolda engelli arabasını rahatlıkla kullanabilen anne Kamile Aydın, Başkan Çelik’e teşekkür ederek “Şimdi evimizin önüne yapılan yol sayesinde çocuğumu rahatlıkla çıkarabiliyorum. Benim için de kızım için de çok güzel oldu. Başkanımız Ömer Faruk Çelik’ten ve vesile olanlardan Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyorum. Yaptığı yardımlarla bize çok büyük faydası oldu” dedi.