YOZGAT (AA) - Yozgat'ta, polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda 96 bin 550 paket kaçak sigara ele geçirildi.

 

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince farklı tarihlerde Muslubelen mevkisinde durdurulan 3 araçta toplam 96 bin 550 paket kaçak sigara bulunduğu, 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Konuyla ilgili görüşlerine yer verilen İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, ülkenin huzur ve refahının sağlanmasının önündeki en önemli engelin terör faaliyetleri olduğunu ifade etti. 

Terör örgütlerinin en önemli kazanç kapılarının başında kaçakçılığın geldiğini belirten Akpınar, şunları kaydetti:

"Terör örgütleri, sigara kaçakçılığından elde ettiği gelirle ülke ekonomisine zarar verdiği gibi ülkemizin güvenliğine de derinden zarar vermektedir. Suç türleri arasında, sigara kaçakçılığı örgütler için getirisi yüksek cazip bir finans kaynağıdır. Terör örgütlerinin finans kaynaklarını kesmeden terörün önünü kesmek ve terörü bitirmek mümkün değildir. Bu bağlamda, Yozgat Emniyet Müdürlüğü olarak ilimizde artırdığımız yol uygulamalarıyla ülkemizin ve milletimizin geleceğini tehdit eden terörün en büyük finans kaynaklarından olan sigara kaçakçılığının önlenmesine yönelik çalışmalarımız azim ve kararlılıkla devam edecektir."