YOZGAT (AA) - Sorgun Platformunca Bayırbucak Türkmenleri için düzenlenen kampanya çerçevesinde toplanan gıda ürünlerinin yüklendiği 10 tır, dualar eşliğinde Suriye'ye uğurlandı.

 Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, yardım konvoyunun yolcu edilmesi nedeniyle Belediye Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, çok kutlu ve güzel bir faaliyete imza atan Sorgunluların bundan daha fazlasını da yapmak istediğini söyledi.

Türk milletinin düşenin dostu olduğunu ifade eden Yazıcı, "En büyük dileğim, gıda yüklü bu 10 tırın şuursuzca bombalanmaması ve sağ salim yerine ulaşmasıdır. Biz, bize düşeni yapıyoruz. Her millet, kendisine düşeni yapar. Allah, bin yıldır İslam'ın bayraktarlığını yapan bu necip millete zeval vermesin" diye konuştu.

Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş da pazartesi başlatılan yardım kampanyasının cumartesi sona erdiğini belirterek destek verenlere teşekkür etti.

Bir çocuğun kumbarasındaki 20 tane 50 kuruşu bağışlamasının kendisini çok duygulandırdığını anlatan Arslantaş, şunları kaydetti:

"Şu anda 500 bin lirayı geçen kuru gıdayı, biraz sonra Hatay'ın Yayladağı ilçesine doğru yola çıkaracağız. Ben, Yayladağı Kaymakamı ile iletişim kurdum, Türkmen kardeşlerimizin nelere ihtiyaçları olduğunu sordum. Giyecek, yatak, yorgan, yakacak gibi ihtiyaçlarının karşılandığını, özellikle kuru gıda, çocuk maması ve bezine ihtiyaçları bulunduğunu söyledi. Biz de yardımlarımızı ona göre topladık ve yola çıkarıyoruz. Ben, emeği geçen herkese ve özellikle Sorgunlu kardeşlerime çok teşekkür ediyorum ve Allah, razı olsun diyorum."

Konuşmaların ardından Sorgun Kaymakamlığı ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla oluşturulan Sorgun Platformunca toplanan yardımların konulduğu 10 tır, dualarla Suriye'ye doğru yola çıktı.