Yozgat’ta kar hayatı olumsuz etkiledi. Gece başlayan kar yağışı sebebiyle pazarcılar tezgah açamadı, yüzlerce araç ise yollarda kaldı.

Yozgat’ta her Çarşamba günleri açılan halk pazarı bugün kar yağışı sebebiyle açılamadı. Dün akşam Pazar tezgahlarını hazırlayan pazarcı esnafı sabah kar ile karşılaşınca meyve ve sebzeleri satışa sunamadı. Pazarcı esnafı ilk kar yağışıyla birlikte büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek belediyeden biran önce kapalı halk pazarı yapmasını istedi. Pazarcı esnafından Salih Sak, ilk kar yağışıyla birlikte büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Artık bir kış mevsimi süresince bu çileyi çekeceğiz. Belediye bir kapalı Pazar yapmış olsa biz bu sıkıntıyı çekmeyiz vatandaşımız da gelir rahat bir şekilde alışverişini yapar” dedi. Mehmet Kalkan isimli pazarcı da kar ve soğuk hava sebebiyle tezgah açamadıklarını belirterek, “Bütün pazarcı esnafın borcu var çek ödemesi geriyor, bugün Pazar açamadık ve satış yapamadık. Ürünlerin hepsi elimizde kaldı. Belediyemiz ve diğer yetkililerden Yozgat’a bir kapalı pazar yapmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Öte yandan, bazı vatandaşlarda kar sebebiyle yem bulmakta güçlük çeken kuşlar için yem attı. Vatandaşlar, kar yağmasıyla birlikte kuşların yem bulmakta zorluk çektiğini belirterek, “Bizde iş yerimizin karşısında boş alanlara yem attık. Kuşlar da gelip bu yemleri yiyor” dedi.

Yozgat’ta kar yağışına ise en çok çocuklar sevindi. TEOG sınavı sebebiyle bazı okullarda alt sınıflar okula gitmedi. Okula gitmeyen öğrenciler ise ellerine aldıkları tepsilerle kızak kayıp karın tadını çıkardı.