YOZGAT (AA) - Yozgat'ta bir lisede kız öğrencilerin etek giymesiyle ilgili baskı yapıldığı ve bir lisede zorla dini eğitim yapıldığı yönünde bazı basın kuruluşlarında yer alan haberlere, okul yöneticileri, okul aile birliği üyeleri ve öğrenciler tepki gösterdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün bir gazetede manşetten verilen haberi üzüntüyle okuduklarını ve iddialarla ilgili müfettiş görevlendirdiklerini söyledi.

İddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Kuş, şunları kaydetti:

''İstiklal Anadolu Lisesi'nde yaşandığı iddia edilen etek fişlemesi, kız öğrencilere etek boylarıyla ilgili belge imzalatıldığı ve bayrak törenlerinde afişe edildikleri konusu doğru değildir. Kılık kıyafet konusunda kesinlikle disiplin cezası uygulanması söz konusu değildir. Müfettişlerimizi görevlendirdik ve gerekli incelemeleri yapıyoruz. Diğer okulumuzda ise zorla dini eğitim verildiği iddiası da doğru değildir. Bakanlığımızın vermiş olduğu program doğrultusunda eğitimler veriliyor. İddiaların hiçbiri doğru değildir. Disiplin işlemi yapılmamıştır, hiçbir belge imzalatılması ve afişe konusu doğru değildir. Her iki okulumuzla ilgili olarak, iddia edilenlerin hiçbiri doğru değildir. Haberlerin tümü asılsızdır."

İstiklal Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Tekbaş da kendisinin de disiplin kurulunda bulunduğunu ifade ederek, gazetede yer alan haberin üzüntüsünü yaşadıkların ifade etti.

Okulda, Milli Eğitim Bakanlığının öngördüğü kapsamda kılık kıyafet kurallarının uygulandığını dile getiren Tekbaş, "Okulumuzda kıyafet tercihi 3 yıl önce belirlenmiştir. İsteyen öğrencimiz pantolon, isteyen etek giymektedir. Kılık kıyafet konusunda ben bugüne kadar hiçbir disiplin suçuna imza atmadım. Bugüne kadar herhangi bir konuda hiçbir öğrencimiz disiplin suçuna çarptırılmamıştır. Bu lekeyi okulumuza atanlar hakkında yasal girişimlerimiz olacak'' diye konuştu.

Yozgat Şehitler Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Alp Doğan ise söz konusu haberi maksatlı ve nezaketsiz olarak değerlendirdiklerini dile getirdi.

İddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Doğan, "Bu konu tamamen maksatlı, etik ilkelere riayet etmeden masa başı haberidir. Bu haberi servis edenler ve titizlik göstermeden bu haberi yayınlayanlar, üniversite sınavı öncesinde öğrencilerimizin moralini bozacak, olumsuz etkileyecek bir habere imza atmıştır" ifadelerini kullandı.

İstiklal Anadolu Lisesi ve Şehitler Fen Lisesi öğrencileri ise gazetede çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını anlattı.