YOZGAT (AA) - Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, şehit isminin parktan kaldırıldığı iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir şehidin isminin her hangi bir yerden silinmesi ya da kaldırılmasının söz konusu olmadığını ifade etti.

Şehitlere gerekli hassasiyeti gösterdiklerini ifade eden Arslan, "Bir şehit isminin kaldırıldığına, değiştirildiğine dair yayın yapıldı. Tamamıyla yanıltıcı ve karalama amaçlı bir haber ve yazıdır. Yozgat'ımızın unutamadığımız şehitlerinden piyade er Mahmut Tuna'nın ismi Yozgat'ımızda Aşağı Nohutlu Mahallesi'nde bir sokakta yaşatılmaktadır" dedi.

Arslan, Sarıhacılı Mahallesinde yeni yapılan parkın içindeki bir çeşmeye belediye tarafından Şehit Er Mahmut Tuna Çeşmesi isminin verildiğini hatırlatarak, bu isimlerin kullanılmaya devam ettiğini, şehidin isminin silinmesi yada kaldırılmasının söz konusu olmadığını vurguladı.

Yanıltıcı haberlere itibar edilmemesini isteyen Arslan, şunları kaydetti:

"Burada şehit babasının bir parka isim verilmesi talebi var. Olayın bu kısmı çarpıtılıyor. Bu park 1993-94 yıllarında Sağlık Müdürlüğü yaptığım dönemde cami ile birlikte yaptırıldı. Sonradan şehit babası tarafından bu parka isim tabelası yazıldığı söyleniyor. Ama resmen verilmiş bir isim yok, belediyece ve köy meclisinde verilen bir isim yok. Onun ötesinde zaten şehidin ismi bir sokakta ve adı geçen parkın içerisindeki bir çeşmede yaşatılıyor. Parkın da başka bir ismi yok zaten, yani isim değiştirilmesi söz konusu değil. Bu park yeni mahalle olmuş bir yerde bulunuyor" diye konuştu.

Arslan, şehitlere ve şehitlik mertebesine her zaman saygı duyduklarını belirterek, Yozgat'ın girişinde 14 ilçedeki şehitlerini temsilen 14 Türk Bayrağı diktiklerini sözlerine ekledi.

Şırnak'ta 1998 yılında şehit olan komando er Mahmut Turan'ın babası Fahri Turan, Yozgat'ın Sarıhacılı Köyünde yaptırdığı parktan şehidin isminin belediye tarafından söküldüğünü iddia etmişti.