YOZGAT (AA) - Sorgun ilçesinde bir tekstil fabrikasında çıkan yangında fabrika kullanılamaz hale geldi.

Alınan bilgiye göre, Ahmet Efendi Mahallesi'ndeki bir tekstil fabrikasında akşam saatlerinde vardiya bitimi sonrası henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kumaş balyalarına müdahalede güçlük çekti. Yangının büyümesi üzerine Yozgat merkez ve çevre ilçelerden takviye itfaiye ekipleri çağrıldı.

 Yaklaşık 2 saatlik müdahalesinin ardından güçlükle kontrol altına aldığı yangında, 150 işçinin çalıştığı tekstil fabrikası tamamen kullanılamaz hale geldi. 

Yangın sonrası olay yerine gelen Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, yetkililerden bilgi aldı.

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, gazetecilere  yaptığı açıklamada, 150 kişinin istihdam edildiği fabrikada çıkan yangının kendisini üzdüğünü söyledi.

Şimşek, "Fabrikada son vardiya işi bıraktıktan sonra içeride bir kişi tarafından temizlik yapılırken yangın çıkıyor. Kaçan kişiyi bekçi gördüğünü söylüyor. Burası Sorgunumuzun gözbebeği idi. 150 den fazla insan çalışıyordu. Yaklaşık 500 kişi ekmek yiyordu. Şu anda yangın kontrol altına alındı. Ne olduğunu araştırıp bulmaya çalışacağız. İçeride doğalgaz var, bir sürü yanıcı madde var. Daha korkunç şeylerde olabilirdi ama hamdolsun kontrol altına alındı. Araştırılacak, neticeyi hep birlikte göreceğiz” dedi.

Fabrika Müdürü Osman Nurlu da zararı kesin olarak tahmin etmenin çok zor olduğunu, 15 ton kadar tekstil ürünü bulunduğunu ve tonunun 22 bin lira civarında olduğunu ifade etti.

Nurlu, şunları kaydetti:

"Bizim burada zararı düşünecek halimiz yok. Başkanımızın da dediği gibi buradan 500 kişi ekmek yiyor. Onlar mağdur olacak. Siparişlerimiz var. Günü gelen ürünlerimiz var. 50-60 bin parça siparişimiz var. Fabrikada güvenlik görevlisi olarak çalışan Mustafa Şimşek, saat 20.00 civarında işçilerin paydos ettiğini ve herkes gittikten yaklaşık 15 dakika sonra yangın çıktığını, yangından önce bir patlama sesi duyduğunu ve hemen dışarı çıktığında ise bir kişinin kaçarak uzaklaştığını söyledi."

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.