YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sorgun ilçesinde dün gece tekstil fabrikasında çıkan yangınla ilgili bir kişi, gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, daha önce aynı fabrikada işçi olarak çalışan ve bir süre önce işten ayrılan R.T (21), jandarma karakoluna teslim oldu.

R.T'nin dün akşam saatlerinde vardiya sonrasında fabrikaya geldiği ve yangın çıkardığı, daha sonra da korkarak gidip teslim olduğu öğrenildi.

Jandarma ekiplerince ifadesi alınan R.T, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

- Zarar 3,5-4 milyon lira

Fabrikanın müdürü Osman Nurlu, yangının yol açtığı hasarın boyutunun sabah daha iyi anlaşıldığını ve fabrikadaki kumaş ve makinelerin tamamının yandığını söyledi.

Makine ve malzemelerin sigortalı olduğunu ancak binanın sigortasının bulunmadığını belirten Nurlu, "2 bin 500 metrekare alanda ne malzeme ne makinemiz ne de bina kaldı. Hepsi tamamen yanmış durumda. Bizim yaptığımız tespitlere göre zararın boyutu 3,5 milyon lira ile 4 milyon lira arasında" dedi.

İşçilerin her zaman olduğu gibi sabah servislerle fabrikaya geldiğini ifade eden Nurlu, "İnsanlar buraya güvenerek bir takım taksitlere girmişler, borçlanmışlar. Onların yüzündeki hüznü gördük. Bizler elimizden gelen faaliyeti göstereceğiz. Burayı tekrar işler duruma getireceğiz. Bu konuyla ilgili ziyaretimize gelen gerek Kaymakam Bey olsun, gerekse Belediye Başkanımız olsun, onlar da yardım konusunda ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. En azından buranın ayağa kalkması, düzenlenmesi, çevre düzeni için makine ve ekipman gibi yardımlarda bulunacaklar” diye konuştu.

Dün akşam 150 işçinin çalıştığı tekstil fabrikasında çıkan yangın nedeniyle fabrika kullanılamaz hale gelmişti.