YOZGAT (AA) - Yeşilay Yozgat Şubesi, vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla stant açtı.

Cumhuriyet Meydanı'nda açılan stantta vatandaşlara alkol, sigara, uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklar hakkında broşür dağıtılarak bilgi verildi.

Yeşilay Yozgat Şube Başkanı Halil İbrahim Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeşilay Haftası'nı çeşitli etkinliklerle kutladıklarını söyledi.

Vatandaşları bilinçlendirmek için stant açtıklarını ifade eden Coşkun, "Bilindiği üzere 1-7 Mart tarihleri arası Yeşilay Haftası olarak kutlanıyor. Bizler de ilimizde bu haftayı en faydalı şekilde değerlendiriyoruz. Bugünde burada vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için stant açtık" dedi.

Sigara, alkol ve uyuşturucu bağımlılığının çağın hastalığı olduğunu belirten Coşkun, "Sigara, alkol ve uyuşturucuya başlama yaşı ilkokul çağlarına kadar düştü. Gençlerimizin ve çocuklarımızın bu tür alışkanlıklardan uzak durması gerekiyor. Anne babalara da bu konuda büyük görev düşüyor. Çocuklarımızın kimlerle arkadaşlık ettiğini, kimlerle görüştüğünü, zararlı alışkanlıklara bulaşıp bulaşmadığını takip etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

- Yozgat'ta kan bağışı kampanyası

Türk Kızılayı Yozgat Kan Bağışı Merkezi tarafındın Yozgat'ta kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Cumhuriyet Meydanına konuşlandırılan kan bağışı tırına, Yozgatlı vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Merkezin doktorlarından Selçuk Cansız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte sık sık kan bağışı kampanyası düzenlediklerini ifade ederek, "Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Kanın tek kaynağı insandır. Başka bir şekilde kan elde etmek mümkün değildir. Bu yüzden vatandaşlarımızın vereceğin her bir ünite kan, bir hayat kurtarır" diye konuştu.

8 Mart tarihine kadar Cumhuriyet Meydanı'nda kan bağışı alacaklarını belirten Cansız, "Daha sonra ilçelerimizi dolaşarak kan bağışı kampanyası yapacağız. Tüm vatandaşlarımızın bu hassas konuya duyarlı davranmalarını ve kan bağışında bulunmalarını istiyoruz" dedi.

- Akdağmadeni Belediyesinden dere temizlik çalışması

Yozgat'ın Akdağmadeni Belediyesi kent merkezinde bulunan derelerde temizlik çalışması başlattı.

Belediye Başkanı Suphi Daştan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye temizlik işçileri tarafından ilçe merkezinde ve mahalle aralarında bulunan derelerin çöpten temizlenmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Dere yataklarını kirletmemeleri konusunda vatandaşlara uyarıda bulunan Daştan, "İlçe halkımızın istek ve şikayetlerine anında cevap veriyoruz. Daha temiz bir Akdağmadeni için çalışmalarımız aralıksız sürecek, Yaşanılabilir bir Akdağmadeni için en iyi temizlik kirletmemektir’ diye konuştu.

- Akdağmadeni’nde SODES projeleri ilgi görüyor

Akdağmadeni Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Yarınlara Umutla Bakıyoruz” adlı SODES Projesi öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Karadağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezi ve köylerde sosyal ve kültürel etkinliklere önem verdiklerini söyledi.

Kültürel etkinlikler kapsamında bağlama, tiyatro, halk oyunları, ebru gibi birçok kurs düzenlediklerini ifade eden Karadağ, "Projemiz temmuz ayına kadar devam edecektir. Köy okullarında eğitim alan ve madde kullanma riski taşıyan öğrenciler ile ilçe merkezinde bulunan 5 lisenin öğrencilerini proje kapsamında hafta içi ve hafta sonları düzenlenen etkinliklerle bir araya getiriyoruz” dedi.

Karadağ, düzenlenen SODES projeleri sayesinde eğitim alan öğrencilere, meslek seçimlerinde de yardımcı olduklarını sözlerine ekledi.