EDİRNE (AA) - Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Pazarkule Gümrük Kapısı tampon bölgesine geldi.

Samaras, tampon bölgede, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ve Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ile selamlaştı.

Samaras, Şahin ve beraberindekilerin yeni yılını kutladı.

Vali Şahin, yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Pazarkule Gümrük Kapısı'nı ziyaretinde Başbakan Samaras'ı telefonla aradığını anımsattı.

Samaras'ın ziyaretinin de ilişkileri daha da güzelleştireceğine inandığını belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Buraya gelişiniz son derece anlamlı. İki ülkenin burada buluşması son derece önemli. Başbakanımız Davutoğlu'nun da aradığında ifade ettiği gibi bu sınır aslında hudut değil, iki komşu arasındaki yerdir. Zaman zaman hudut boyunda dolaşırken, sınır güvenlik görevlilerinin selama durmaları bizi onurlandırmakta. Aynı şekilde bizim güvenlik güçlerimiz de sizlere karşı mütekabiliyet göstermektedir."

 

- Nehir taşkınları gündeme geldi

 

Vali Şahin'in, Meriç Nehri taşkınlarının önlenmesi için nehrin temizlenmesi gerektiğini ifade etmesi üzerine Yunanistan Başbakanı Samaras, "Evros Bölge Valimiz ve yetkililer burada. Onlarla görüşerek ne gerekiyorsa gündeme alınabilir" dedi.

Samaras, Tuğgeneral Arı'ya da hediye paketi vererek yeni yılını kutladı.

Arı, iki ülkenin hudut birliklerinin iyi niyet çerçevesinde dostane şekilde görevlerini yerine getirdiklerini ifade ederek, "Gösterilen iyi niyet için teşekkür ederim. Komşular arasındaki dostane ilişkiler devam edecek" diye konuştu.

Daha sonra Edirne Valisi Şahin, Samaras'a, kentin yerel tatlarından oluşan hediye paketi, Arı da plaket armağan etti.

Yetkililerle selamlaşarak bölgeden ayrılan Samaras ve beraberindekiler, Yunan sınırına kaçaklardan korunmak için çekilen tel çiti inceledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da 24 Aralık'ta Edirne'yi ziyaretinde, Pazarkule Gümrük Kapısı'nda Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ile telefonla görüşmüş, Samaras'ın ve Yunan halkının yeni yılını tebrik etmişti.