Anadolu Gençlik Derneği, ‘Zamansız ve Mekansız Okumalar’ adlı etkinlik gerçekleştirdi.

Üniversite Caddesi üzerinde bulunan bir alışveriş merkezi önünde toplanan Anadolu Gençlik Dernek üyeleri, getirdikleri kitapları buradaki banklarda oturarak okumaya başladı. Okumanın zamanı ve mekanı olmadığını göstermek isteyen dernek üyeleri, bir süre kitap okuduktan sonra tramvay durağına yöneldi. Üyeler, burada bir yandan tramvay bekleyip bir yandan kitaplarını okudu. Daha sonra tramvaya binen kitapseverler, hem ayakta durmaya hem de kitap okumaya çalışarak çevredeki yolcularda farkındalık oluşturmaya çalıştı. Ardından dernek üyeleri, Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Terminali bekleme salonuna gelerek burada da kitaplarını okumaya devam etti.

ŞUURLU BİR GENÇLİK YETİŞTİRMEK İÇİN

Anadolu Gençlik Derneği adına etkinlikle ilgili basın açıklaması yapan Abdulsamet Gülhan, şuurlu bir gençlik için topyekûn var olma ve çalışma hamlesi yapmak için bu etkinliği yaptıklarını söyledi. Gülhan, “Gençliğimiz her geçen gün medya ve çevre bakımından okuma alışkınlıklarını kaybetmiş durumdadır. Bir gencimize sorsak ’bugüne kadar kaç kitap okudunuz’ diye alacağımız cevaplar içler acısı olacaktır. Bu gençler bizimdir ve geleceğin aynasıdır. Bu sebepten dolayı şuurlu bir gençlik yetiştirmek için topyekün var olma ve çalışma hamlesi yapmak Allah ve Resulü emrinde imanlı ve ahlaklı istikamet sahibi bir gençlik ve toplum buradayız” dedi.

ZAMANSIZ VE MEKANSIZ OKUMALAR

Gülhan, “Bu etkinliğimize ‘Zamansız ve mekansız okumalar’ dedik. Çünkü zamana bağlı değildir okumak, mekanı da da yoktur. Her an her yer okul oluverir. Bugün Türkiye genelinde bu program yaklaşık 15 bin öğrenci ile yapılmaktadır. İslam düşünürü, şiirin öncüsü, tasavvuf ve halk şairi olan Yunus Emre’nin diyarından Eskişehir’imizde yapmış bulunmaktayız” şeklinde konuştu.

‘OKUMAK GÖRÜNMEZ BİR TILSIMDIR’

Öte yandan Gülhan, Kur’an-ı Kerim’in ilk ayetinden örnek vererek, “Allah yarattıklarına ayetlerini göstermek ve onları uyarmak için ‘Oku, yaratan Rabbi’nin adıyla oku, Oku Rabbin Kerem sahibidir’ diye buyuruyor. Zamansız ve mekansız okumalar diyoruz, çünkü okumak, her zamanın her makanın kapılarını açan görünmez bir tılsımdır. Okuyan bir genç yeni dünyanın başlangıcıdır, kıvılcımıdır, mayasıdır” dedi.