KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehirli sanatçı İdris Altuner, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın marşını besteleyerek klip çekti.

Kırşehir’de yerel imkanlarla gönüllülük esaslı olarak TSK’ya destek vermek amacıyla hazırlanan klipte Altuner, asker kıyafeti ile Mehmetçiğin içerisinde olduğu durumu anlattı.

Terör örgütlerine yönelik Türkiye sınırında başlatılan operasyonla ilgili beste yapan ve yaptığı besteye de ‘Zeytin Dalı Marşı’ adını vererek klip çeken söz yazarı-sanatçı İdris Altuner, yaptıkları klibin gönüllük esasıyla hazırlandığını söyledi.

“Türkiye üzerinde oynanan oyunları anlatarak vatan sevgisini aşılıyor”

Asker kıyafeti giyerek ‘Zeytin Dalı Marşı’ ile Türkiye üzerinde oynanan oyunları da anlatan Altuner, millet olarak zafer türküleri ile gönüllerde taht kurduklarını Mehmetçiğin ise manevi desteğe ihtiyacı olduğunu belirtti.

Şair Mehmet Hacıismailoğlu’nun gönderdiği şiiri besteleyen ve klip çeken Altuner, ‘kızıl elma’, ‘peygamber ocağı’, ’Bedir’, gibi milli ve manevi değerlerin ön planda olduğu kahramanlık marşıyla vatan sevgisi ve millet olma bilincini aşılıyor.

“Mehmetçiğe destek için şiiri besteleyip klip çekti”

Türkiye’de toplumun her kesiminin TSK tarafından sınır bölgelerimizde yer alan terör örgütleri PKK/PYD/DEAŞ’a yönelik başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekatı’nı desteklediğini bu nedenle de şiiri besteleyerek klip çektiğini anlatan Altuner, ”Afrin operasyonuna giden Mehmetçik için manevi duygularla yaptığımız marş, olumlu tepkilerle karşılandı.

Operasyon bölgesinde olan kardeşlerimizde dinlemişler bizlere dua ile olumlu dönüşler yaptılar. Marş için hazırladığımız basın bildirisinde de TSK’nın bestelediğimiz marşı da ordu marşı olarak istiyoruz. Özellikle askeri eğitimlerde kullanılan bir marş özelliği de olabilir” dedi.

Operasyona giden Mehmetçiğe destek olmak yapılan çalışmayı hiçbir maddi karşılığında satın alamayacağını ifade eden Altuner, “Milli ve manevi ruhla çalışma yapıldı. Yapılan klipte hiçbir şekilde maddi destek güdülmedi.

Hazırladığımız çalışmada tek amacımız operasyonda olan ana kuzularına kendi alanımızda destek sunabilmektir” diye konuştu.

Kırşehir’de hazırlanan ‘Zeytin Dalı Marşı’nın söz yazarlığını Mehmet Hacıismailoğlu, müzik yönetmenliğini Mustafa Arapoğlu, Klip yönetmenliğini ise Yağız Kürşat yaptı. Neşet Ertaş Kültür ve Sanat merkezinde hazırlanan klibin bir bölümü de Bahçelievler Mahallesinde çekildi.