Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, zihinsel engelli 16 yaşındaki Süleyman Özçelik’in ailesi, oğullarından 5 aydır haber alamıyor. Oğlunu her yerde arayan acılı aile bir sonuç alamazken, gelen isimsiz bir telefonla söylenen "Oğlunuz öldü, siz niçin arıyorsunuz bu çocuğu?" şeklindeki sözler ailenin acısını daha da artırdı.

Zihinsel engelli 16 yaşındaki Süleyman Özçelik, iddiaya göre, Ramazan Bayramının 3. günü Aydın’ın Kuşadası ilçesindeki yaşadığı evinden aniden kayboldu. Oğullarından beş aydır haber alamayan acılı ailenin çalmadığı kapı, aramadığı yer kalmadı; ancak oğullarının izine rastlayamadı. Süleyman Özçelik’in annesi Vasfiye Özçelik de oğullarından gelecek iyi bir haberi umutla bekliyor. Gözyaşları arasında oğlunun kayboluşunu anlatan acılı anne, bir an önce oğluna kavuşmak istediğini söyledi.

Yetkililerden yardım isteyen anne Özçelik, "Oğlum 16 yaşında doğuştan zihinsel engelli. Ramazan Bayramının 3. günüydü. Oğlum çayı çok severdi ve sadece ’anne çay’ gibi cümleleri söyleyebiliyordu. O gün benden çay istedi. Ben mutfağa gidip ona çay doldurdum ve geldiğimde Süleyman yoktu. Aradan çok kısa bir süre geçmişti. Hemen komşularıma haber verdim. Diğer çocuklarımla birlikte geç saatlere kadar aradık ama bulamadık. Sonra polise haber verdim. Aynı gün Kuşadası minibüs durağı karşındaki bir market ve eczanenin güvenlik kameralarına bakıldı ve saat 16:00 civarlarında minibüs durağında olduğu görüldü. Ama bundan sonraki görüntüler yok. Bugüne kadar oğlumdan bir daha haber alamadım" dedi.

GELEN TELEFONDA SÖYLENEN SÖZLER AİLENİN ÜZÜNTÜSÜNÜ ARTIRDI

Ailesi, 16 yaşındaki Süleyman Özçelik kaybolduktan birkaç hafta sonra isimsiz bir telefon aldı. Arayan kişinin söylediği "Oğlunuz öldü, siz niçin arıyorsunuz bu çocuğu?" diyerek telefonu kapatması, ailenin acısını daha da artırdı. Bunun üzerine kayıtları inceleyen polis ekipleri, gelen telefonun bir telefon kulübesinden arandığını tespit etti. Anne Vasfiye Çelik ise, bu esrarengiz olayı şu sözlerle anlattı: "İsimsiz telefonun ardından polis telefon kayıtlarını inceledi. Bizi arayan numaranın bir telefon kulübesinden aranmış olduğu belirlendi. Biz, polisle birlikte Aydın’ın İncirliova mahallesine gittik ve o telefon kulübesini bulduk. Telefon kulübesinin yanında oğlumun kayıp ilanlarının yırtılıp kulübenin yanında atılmış olarak bulduk. Ben oğlumun kaçırılmış olabileceğine inanıyorum. Lütfen oğlumu kim ya da kimler kaçırdıysa getirip evimizin önüne bıraksın. Kesinlikle şikayetçi olmayacağım. Yeter ki oğlum bulunsun."