Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü öncülüğünde Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu ve Ankara Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü işbirliği ile Ankara’da 5’inci Türkiye Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışması düzenlenecek.

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü öncülüğünde ‘Güçlü Bilekler Güçlü Nesiller’ teması ile 9-10 Aralık 2017 tarihlerinde Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılacak 5’inci Türkiye Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışmasına sayı sınırlaması olmaksızın engelliler dahil 1999-2004 doğumlu bütün genç sporcular katılabilecek.

Yapılan açıklamada; gençler arasında sporu yaygınlaştırmak, iletişimi, dostluğu ve kardeşliği arttırmak, bilek güreşini gençlere tanıtmak, sevdirmek, yetenekli sporcuları tespit etmek, Türkiye’ye kazandırmak, engelli sporcuların da bu tür müsabakalarda yarışmasına olanak sağlamak, lisanslı sporcu sayısını artırmak, başarılı olanları ödüllendirmek amacıyla düzenlenecek yarışmada şu sikletler yer alacak: Sağ ve Sol Kol Sıkletleri; 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80, +80 kg. Engelli Sağ ve Sol Kol Sıkletleri; 55, +55 kg.

Umre ziyareti hediyesi

Müsabakalar sonucunda dereceye giren sporculara toplamda 60 adet ‘Altın ödülü’, Bilek Güreşi Federasyonu onaylı ‘başarı belgesi’ ve ‘madalya’, katılan tüm sporculara ‘katılım belgesi’ verilecek. Ayrıca 1 antrenöre veya 1 beden eğitimi öğretmenine çekilişle ’Umre ziyareti’ hediye edilecek. Sporseverler, organizasyona özel oluşturulan web sitesi ile sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacak yarışmayı takip edebilecek.