Giresun’un Espiye ilçesinin Karaovacık yaylasında doğal güzelliğe uyum sağlamak ve çarpık yapılaşma kirliliğinin önüne geçmek amacıyla 3 ay önce başlatılan çalışmalar tamamlandı.

Espiye’nin yayla turizminden faydalanabilmesi için öncelikle yaylaların doğal güzelliğinin korunması gerektiğini hatırlatan Espiye Kaymakam Osman Bilgin, Karaovacık yaylasında bu doğrultuda çalışmaların yapıldığını söyledi.

Karaovacık yaylasında Pazaryeri, meydan ve caddelere parke taşı döşemesi yapıldığını belirten Espiye Kaymakamı Osman Bilgin, Karaovacık yaylası Pazaryerinde yaşayan vatandaşlarımızın yağmur yağdığında çamurdan, güneşli havada tozdan kurtulabilmeleri için yaklaşık 12 bin metrekare alana parke taşı döşemesi çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Karaovacığa yapılan parke taşının mimarı olan Espiye Kaymakamı Osman Bilgin, 12 bin metrekare alanda parke çalışması yaptıklarını ve sadece nakliye hizmetinin 200 bin, toplam masrafında 750 bin lira olduğunu ve devletin bütçesinden tek kuruş çıkmadığını kaydetti.

KARAOVACIK’TA YAYLA EVLERİ AHŞAPLA KAPLANDI

Karaovacık merkezdeki evlerin diş cephesinin ahşapla kaplandığını yaylalarla sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Espiye Kaymakamı Osman Bilgin, barajın yapılması ile Karaovacığın kaderinin değiştiğine dikkat çekti. Yaylaların temiz tutulmasını isteyen Kaymakam Bilgin, Bölgenin turizm alanı ilan edilmesi gerektiğini belirterek, bu sayede Karaovacık’a yatırım ve hizmetlerin daha kolay geleceğini ifade etti.

Karaovacığın kaderini değiştiren hizmetin mimarı olan Espiye Kaymakamı Osman Bilgin’in ismi meydana, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karedere’nin adı ise bir caddeye verildi.