Giresun’da yaşayan Saliha Yıldırım, her yıl birkaç kere doğum yapan kedisinin sayıları 20’yi bulan yavrularına bakmakta zorlandığını söyledi.

Giresun’da yaşayan ev hanımı Saliha Yıldırım, bir iki yıl önce hoşuna giden bir kediyi alarak evde bakmaya başladıklarında bugün kedi sayısının 20’ye ulaşacağını hiç düşünmediklerini belirtti.

Her yıl doğum yapan kedilerin yavrularını verecek kimse bulamadıklarından kendilerinin bakmak zorunda kaldığını söyleyen Saliha Yıldırım, kedilere bir de ev ayırdıklarını söyledi.

Hayvansever Saliha yıldırım, “Ben de eşim de kedileri severiz. Bundan 5 yıl önce bir kedi alıp evde bakmaya başladık ancak aldığımız kedi dişi olduğundan bir süre sonra doğum yaptı ve birkaç tane yavrusu oldu. Bu yavrulardan da dişi olanlar bir yıl sonra doğum yaptı. Böyle böyle kedilerin sayısı bir iki yılda 20’ye ulaştı. Yavruları verecek kimse bulamadık. Mecburen bakmak zorunda kaldık. Kediler için eski baba evimizi tahsis ettik. Oraya girip çıkıp yatıyorlar. Yemek vakti gelince hepsi kapımızda bekliyor. Yemek vaktini kaçırmıyorlar. Yemeklerini yiyen kediler tekrar kendi evlerine dönüyor. Neredeyse her ay kediler için bir iki torba kedi yemi de alıyoruz. Tabii bazen de kendimiz için alamadığımız eti kediler için almak zorunda kalıyoruz. Şimdi her yıl sayıları giderek artan kedilere nasıl bakacağız, bunun endişesini yaşıyoruz. Birkaç ay sonra kedilerin çiftleşme dönemi gelecek, daha sonra kaç tane daha yavru doğacak Allah bilir” dedi.