Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan’ın yerel basında çıkan “Bakan Canikli Trabzon’a hep uzaktan baktı” açıklamasına Giresun’daki Sivil Toplum Kuruluşları’ndan tepki geldi.

Açıklamayı talihsizlik olarak değerlendiren Giresun’daki Sivil Toplum Kuruluşları yaptıkları ortak açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Giresun Milletvekili, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Nurettin Canikli’ye dönük mesnetsiz bir açıklama yapan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı (DKİB) Ahmet Hamdi Gürdoğan,hafif tabirle kişisel hedef ve ihtirasları uğruna her iki kenti bir birine düşürme planında olan provokatörler gibi hareket etmektedir. Hamdi Bey’in yaptığı açıklamalar, sadece Giresun adına değil, Trabzon adına da bir talihsizlik ve gelinen aşamada üzücüdür. Bulundukları makamların ağırlığını taşıyamayan kişiler gibi davranan DKİB Başkanı Gürdoğan’ın, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Nurettin Canikli hakkında yaptığı açıklamaları Giresun olarak kabul etmemizin mümkün olmadığını,aynı duyguların Trabzon iş dünyası tarafından da taşındığına inanmaktayız. Bugün olduğu gibi dün de Hamdi Bey gibi ihtiraslarına yenik düşerek toplumları karşı karşıya getirmeye çalışan kişilerle dolu olan tarihin çöplüğüne nazaran Giresun-Trabzon dostluğu ilelebet daim olacağının da bilinmesini isteriz. 12 yılda 12 katrilyon lira devlet yatırımı alan komşu vilayet Trabzon’un kazanımlarını taktirle karşılayan Giresun, bugünden sonra da takdir edecek, kendi haklarını da sonuna kadar kırmadan ve dökmeden savunacaktır. Ayrıca Trabzon siyasetçisinin son yıllarda bölgesine kazandırdığı yatırımların da görmemezlikten gelinmesini bir dost il olarak üzüntüyle izlemekteyiz. Dolayısıyla bu sığ düşünce oyununa Giresun iş dünyası adına gelmeyeceğimizin bilinmesini, bu tür söylemlerin devamı halinde ise tepkimizin bugünkünden daha sert olacağını da vurgulamak ister, Giresun ve Trabzon kamuoyuna saygıyla duyururuz.”