Giresun Belediyesi tarafından düzenlemesi tamamlanan sanat sokağının açılışı törenle yapıldı.

Giresun’da yeni cazibe alanları oluşturmak için çalışma yaptıklarını belirten Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, diğer alanlarda olduğu gibi sosyal belediyecilikte de başarılı işler yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu yaptığı konuşmada “Giresun Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi sosyal belediyecilikte yapmaktayız. Bu kapsamda Gazi ile Bekir Paşa caddelerini birbirine bağlayan Ali Osman Sönmez Sokağı’nı, sanat sokağına dönüştürdük. Sanat sokağının, sanatçıların buluşma noktası, eserlerin sergilenme alanı olacaktır.Amacımız şehir merkezinde yeni cazibe alanları oluşturmak. ekonomik, sosyal ve kültürel hareketlilik kazandırmak.Halkımızın bu sanayt sokağına sahip çıkmalarını bekliyoruz.Çünkü burada sanatsal etkinlikler gerçekleştirerek, kentimizin renkli köşelerinden birisi olmalı" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından açılışı yapılan sanat sokağı gezildi.

Sanat sokağının açılışına CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karahmetoğlu, konferans için Giresun’da bulunan TV Programcısı Tayfun Talipoğlu ve Karikatürist Derya Sayın da katıldı.