Giresun Federasyonu, burs verdiği öğrencilere yönelik kahvaltılı bir sohbet ve tanışma toplantısı düzenlendi.

Giresun Federasyonu yönetim kurulu, burs verdiği öğrencilerle kahvaltıda bir araya geldi. Cumartesi günü İstanbul Merter’deki federasyon binasında gerçekleşen buluşmada samimi ve sıcak saatler yaşandı. Öğrencilerle tanışmak, kaynaşmak, sorunlarını dinlemek; sadece burs vermekle kalmayıp burada da bir kapıları olduğunu onlara hatırlatmak için kahvaltılı bir sohbet ve tanışma toplantısı düzenlendi. Toplantıya İstanbul’un çeşitli üniversitelerinde okuyan kursiyer öğrencilerle, Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Başkan Yardımcısı Mustafa Coşkun, Genel Sekreter Selçuk Bayram, Burs Komisyonu Başkanı Arif Dede ve Yönetim Kurulu Üyeleri; Mustafa Eren, Coşkun Çalık, Ali Alim, Engin Yıldırım, Yücel Kısa ve Mustafa Abidinoğlu katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Burs Komisyonu Başkanı Eğitim Uzmanı Arif Dede, “Giresun Federasyonu çalışmalarıyla 80 vilayetimize örnek teşkil ediyor” dedi. Gençlere de el uzatmanın zamanı geldi diyen Dede, “Gençlerimize gücümüz yettiğince yardım etmeye çalıştık, bu yardımlar inşallah artarak devam edecek. Günümüzde güç, bilgiyi en iyi ve güçlü kullananlarda, iyi ve donanımlı olanlar daima kazanıyor” dedi.

Katılımlarından dolayı gençlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Federasyon Başkanı Hasan Turan, “Gençlerle birlikte olmak bizi duygulandırıyor. İstanbul’a çalışmak ve okumak için gelinir ve bu şehirde herkesin tutunacak bir dala, dayanışmaya ihtiyacı vardır. Bu bağlamda aidiyet ve hemşerilik önemli bir bağdır. 800 bine yakın Giresunlu İstanbul’da yaşıyor. Gurbette tanışıklıklar hemşerilik duygularıyla başlar. Biz bu sinerjiden elde ettiğimiz enerjiyi birlikte kullanmalıyız, koordineli çalışarak varlığımızı daha güçlü hissettirmeliyiz” dedi.

Yarının planlamasını yapmak durumundayız ve sizler bu planlamanın içinde yer almalısınız diyerek sözlerini sürdüren Turan; “Sizleri bir arada görmek çok önemli, buradaki buluşmalarımız devam etmeli, federasyonumuzun bir amacı da bu zaten, geleceğin bireylerini burada sık sık görmek istiyoruz. Bu mekân bir fırsattır. Burada ağabeyleriniz olduğunu unutmayın. Burası sizindir, burayı etkin bir şekilde kullanın” dedi. Gençlere tavsiyelerde de bulunan Turan, “Ya öğreten, ya öğrenen, ya da dinleyen ol; dördüncü olma yoksa helak olursun” Hadis-i Şerifi’ni hatırlatarak sözlerini tamamladı. Federasyon Yönetim Kurulu üyelerinin de tavsiyelerde bulunduğu gençlere, Ali Fuad Başgil’in ‘Gençlerle Başbaşa’ kitabı hediye edilerek, her ay yeni bir toplantı, yeni bir kitap buluşması kararı da alındı.

İlk defa burada karşılaşan gençler, toplantı sonrası kendi aralarında komisyonlar kurarak yeni hedefler oluşturmaya başladılar. Giresun Federasyonu bu sene 35’i İstanbul’da olan 76 üniversite öğrencisine burs vermişti.