Giresun Ticaret Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, büro mobilya ürünlerinde gümrük yetkisinin Giresun Limanı’na verilmesiyle bölge ekonomisine katkı sağlanacağını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ithal gelen büro mobilya ürünlerinde gümrükleme yetkisinin Giresun Limanı’na verildiğini belirten Giresun ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, önemli bir hizmetin yapıldığını kaydetti. Çakırmelikoğlu yaptığı açıklamada “Büro mobilya ürünlerinde gümrükleme yetkisinin verilmesiyle atıl vaziyette tutulan Giresun Limanına kısa vadede olmasa dahi orta ve uzun vadede ticari avantaj sağlayacaktır.1997 yılında bilinçsizce yapılan özelleştirme ile Giresun Limanında ticari süreç bir kördüğüm şeklini almıştı. Özelleştirme ile devam eden limandaki çalkantılı dönemden bugüne kadar ulusal bir market zinciri ile AVM yapımı dahi planlanmış ancak Giresun lobisinin baskısı karşısında projelerden vaz geçilmek zorunda kalınmıştı.Giresun Limanı kiralama sözleşmesinin feshi noktasında devam eden hukuki sürece ilaveten Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Nurettin Canikli tarafından limanın mobilya ithalatında gümrüklü alan ilan edilmesi, bölgemize ekonomik olduğu kadar psikolojik katkıda sağlamıştır" dedi.

Çakırmelikoğlu, konunun ulusal basında yansımaları ile ilgili olarak ise "Giresun Limanı’na büro mobilyalarında gümrükleme yetkisi verilmesine ulusal yayın yapan bir gazete tarafından tepki göstermesini ise Giresun Ticaret ve Sanayi Odası adına kınıyoruz. Ülkemize maddi ve manevi bir çok katkısı bulunan Giresun iline böyle bir ticari katkının sağlanmasının ulusal bir basın yayın organı tarafından tepki ile karşılanmasını ise anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu vesile ile bir çok yatırımda olduğu gibi Giresun Limanının özelleştirme sarmalından kurtulması ve büro mobilyalarında ithalat gümrükleme yetkisinin verilmesine vesile olan Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Nurettin Canikli’ye teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.