24 Kasım Öğretmen günü nedeniyle Giresun’da tören düzenlendi.

Programa, Vali Vekili Bekir Ergök, Vali Yardımcısı Barış Demirtaş, Belediye Başkan Vekili Orhan Kurt, İl Jandarma Komutanı J. Albay Ali İhsan Ersoy, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Atlı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Tosun, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Halil Topatan, bazı siyasi temsilcileri, Milli Eğitim Yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak, öğretmenlerin en zor şartlar altında bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olduğunu, fedakarlıkların en büyüğünü gösterdiklerini belirtti.

Akkurt, “Teknoloji eğitimde ne kadar etkili kullanılırsa kullanılsın eğitimin ana unsuru her zaman sizlersiniz. Öğretmenin etkin olmadığı bir eğitim sisteminin başarılı olması düşünülemez. Onun için her zaman olduğu gibi bizlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Bizler, Türk Milli Eğitiminin temel amaçları ve temel ilkeleri çerçevesinde, kendi yetenek ve kabiliyetini bilen, geçmişini, özünü sağlam bir tarih şuuru içerisinde algılayan, yaşadığı zamanın gerçeklerinin de farkında olan, geleceğe umutla bakan, ulusal ve evrensel hukuk kurallarının bilincinde ve “yaratılanı yaratandan ötürü hoş görme” felsefesi gereği insan sevgisiyle, kısaca; bizi biz yapan değerlerimizle donatılmış bireyler yetiştirme azim ve gayreti içerisinde olmalıyız. Bu yüce milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlenmesi ve arzulanan kalkınmışlık düzeyine ulaşması sizlerin üstün çalışmalarınıza bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı sizlersiniz" dedi.

Göreve yeni başlayan ve emekli olan birer öğretmenin duygularını da dile getirdiği konuşmaların ardından, yeni ataması yapılan öğretmenler yemin töreni gerçekleştirildi.

Programın sonunda emekliliğe ayrılarak Hizmet Şeref Belgesi almaya hak kazanan öğretmenlerin belgeleri ile çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.