Giresun İl Müftülüğü Bölge Yatılı Erkek Kur’an Kursu ve Merkez Yatılı Kız Kur’an Kurslarında hafızlıklarını tamamlayan 28 hafız için Hafızlık İcazet Merasimi yapıldı.

Törene Vali Hasan Karahan’ın yanı sıra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Müftü Muhittin Oral, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, İl Defterdarı Sedat Ayyıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Atlı, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, çok sayıda din görevlileri ve vatandaş katıldı.

Giresun’da 12 erkek ve 16 kız olmak üzere hafızlıklarını tamamlayan toplam 28 tören alanına girmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Müftüsü Muhittin Oral yaptı.

Müftü Oral; “Gurur duyuyoruz. Mutluluktan gözyaşları akıtıyoruz. Allah’a hamd ediyoruz. Hafız kardeşlerimiz bizlerin öbür tarafta yüzlerimizi ağartacak. Allah’a hamd ediyorum. Emeği geçenlere sevgiler saygılar sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz is verdiği konferansta “İnsanın okuması gereken 3 kitap var. Bunlardan birincisi küçük kitap olan insanın kendisi, ikincisi ise büyük kitap olan içinde bulunduğumuz evren, kainat, üçüncüsü ise en büyük kitap olan Kur’an- Kerimdir. Peygamber efendimizin kalbine indirilen Kur’an-ı okumak, anlamak ne kadar önemliyse ezberlemek de en büyük mertebedir”dedi.