Giresun İl Genel Meclisi’nde Kasım ayının ilk toplantısında stratejik planlama tartışıldı.

İl Genel Meclisinin kasım ayı toplantısı Meclis Başkanı Mürşit Gürel başkanlığında gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen toplantıda gündem dışı konuşan CHP Bulancak İl Genel Meclisi üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, bütçe görüşmeleri öncesi stratejik planlamayı eleştirdi.

Giresun’un gelecek 5 yıllık süre içerisinde yapacağı hizmetler konusunda stratejik planın yetersiz olduğunu belirten Yılmaz, plansız bir strateji olduğunu söyledi.

Yılmaz, "İl Genel Meclisinde yılın ilk altı ayında stratejik plan yapılmalıydı. Ancak yapılmadı gecikti.Buna rağmen hazırlanan planda ilimizin ufkunu açacak bir strateji göremiyoruz.Stratejik plan ilimiz için yapılacak hizmetlerin planlanmasıdır.Bizde gelecek 5 yılın hizmetlerini planlamakla yükümlü bir meclisiz. Planda ne uygunluk ne de bir hedef var.Kurumlarla hiçbir görüş alışverişinde bulunulmadığı görülüyor.B u meclis önümüzdeki haftalarda bütçe yapacak ancak hangi stratejik plana göre bütçe yapılacaktır.İlimizin gündeminde liman, eğribel tüneli, yaylalarımız, turizm var ancak bunların hiç biri stratejik planda yer almıyor. Söz konusu stratejik plan Giresun’un ufkunu açacak bir plan değildir" dedi.

Yapılan eleştirilere cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Ziya Köse ise, “Muhalefetin görevi elbette ki eleştirip eksikler konusunda uyarılarda bulunmaktır. Muhalefetin görevi budur. Ancak eleştirirken önerilerde de bulunulması gerekir. Sadece eleştirmek için eleştirilmemelidir. Bizde stratejik planın dört dörtlük olduğunu söyleyemeyiz.Eksikler elbet vardır.Bizde bu planın gözden geçirilmesini istiyoruz. Planda geleceğimiz olduğunu gördüğümüz turizm alanlarının belirlenmesi istiyoruz. İşsizlik konusunda yaşanan sıkıntılarımız malumdur. Bu konuda da istihdam artırıcı önerilerin yer alması gereklidir.Diğer tarafta üniversitemiz her geçen yıl büyümekte öğrenci sayımız artmaktadır. Bunun yanı sıra yurt sorunumuzda bulunmaktadır.Yurt sorununun aşılması konusunda öneriler yer almalıdır.Yine ilimiz içme suyu kaynağı açısında sıkıntılı olan bir ildir. İlimizde su kaynaklarının araştırılması gerekmektedir" diye konuştu.

Yapılan değerlendirmelerin ardından turizm, işsizlik, yurt sorunu, su kaynakları ve kültür merkezinin de eklenmesi şartıyla strateji planı kabul edildi.