Görele Belediyesi tarafından ödüllü atık pil toplama kampanyası düzenlendi.

Görele Belediyesi tarafından başlatılan ödüllü atık pil toplama kampanyası çerçevesinde tüm okullara toplam 150 atık pil toplama kutuları dağıtılarak, atık pillerin geri dönüşüme kazandırılması amaçlanıyor.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, ilçe genelindeki okullarda başlattığımız ödüllü atık pil toplama kampanyası çerçevesinde kampanya sonunda en fazla atık pil toplayan ilk üç okula çeşitli hediyeler verileceğini söyledi.

Atık pillerin toplanmasının önemine değinen Erener, “Günlük yaşantımızda önemli bir yere sahip pillerin içerisinde bulunan cıva, kurşun, nikel gibi ağır metallerin hem çevre hem de insan sağlığı açısından oldukça zararlı maddeler içerdiği bilinmektedir. Önce toprağa karışan bu maddelerin daha sonra yer altı sularına ve oradan da insanlara ulaşmaktadır. Bizde belediye olarak, bunun önüne geçmek için, hem insan sağlığını hem de çevre sağlığını tehdit eden atık pillerin toplatılarak, muhafazasını sağlamak amacıyla ilçe genelindeki okullara toplam 150 adet atık pil toplama kutuları dağıtımı yaparak, ödüllü atık pil toplama kampanyası düzenledik” dedi.

Atık Pil toplama kampanyasına tüm Göreleliler’in destek vermesi gerektiğini ifade eden Erener, “Çöp yerine atık pil kutularına atılan piller yeniden işlenerek, birçok ürünün hammaddesi olarak kullanılabilmektedir. Çocuklarımıza daha sağlıklı bir gelecek bırakmak için pillerimizi bundan böyle atık pil kutularına atarak hem çevreyi korumuş, hem de geleceğimizi kirletmemiş olacağız. Başlattığımız bu kampanyamıza sadece okulların değil, halkımızın da destek vermelerini bekliyoruz” diye konuştu.