Giresun’un Görele ilçesinde Avcı Eğitim kursu açıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Giresun Şube Müdürü Ertan Kuduban, Orman Mühendisi Özen Özkaya, Çevre Mühendisi Zerrin Akbay, Görele Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Görele Avcılar ve Atıcılar Derneği işbirliği ile açılan kursa 37 kişinin katıldığı bildirildi.

Görele Muhtarlar Derneğinde verilen kursun 8 gün süreceğini belirten Görele Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı İlhan Fuat Tavacı, bilinçli avcılar yetiştirilerek yaban hayatının sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından açılan Avcı Eğitim Kursularının önemli olduğunu ifade etti.

Görele Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı İlhan Fuat Tavacı, “Görele Avcılar ve Atıcılar Derneği olarak Görele Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüze, Giresun 12. Bölge Orman ve Su İşleri Müdürlüğüne, kursa katılan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Kursta, avcılığın tarihçesi, etik kuralları, hayvanlar ve av dönemleri, silahların kullanımı, ilk yardım, doğal hayat, çevre, ilgili kanun ve yönetmelikler hakkında bilgiler verildiğini anlatan Tavacı, Kara Avcılığı Kanunu gereğince avlanmak isteyenlerin avcı eğitim kursunu bitirerek "Avcı Eğitim Belgesi" alma mecburiyeti bulunduğunu hatırlattı.