Giresun’un Bulancak ilçesinde yapımı bir türlü bitmeyen ve geçtiğimiz günlerde yapımı yükleyici firma tarafından duran kanalizasyon hattı çalışmalarına bir tepki de Bulancak CHP İl Genel Meclis Üyesi Ömer Mustafa Yılmaz’dan geldi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ömer Mustafa Yılmaz, “Halkın çilesinin bitmesini beklerken, ihale yapım süresi Mart 2017 de bitmesine rağmen işlerin yarısı ancak yapılabildi. Yüklenici firma ise gelinen noktada çalışmalarını nedeni bilinmeyen bir şekilde durdurdu. Şehrin muhtelif yerlerinde güvenlik önlemleri alınmış şekilde, bazı bölgelerde ise açık kazı halinde kalan yerler göze çarptı” dedi.

Bulancak Atıksu Arıtma Tesisi ve Terfi Merkezleri Yapımı ile Kanalizasyon hattı döşeme işinin kim 2015 tarihinde başladığını hatırlatan Yılmaz, “Altyapı çalışmasını belediyeden ihale ile alan firma, yer teslimini aldıktan sonra çalışmalara başladı. Özellikle ilçe merkezinde trafiğin yoğun olduğu bölgelerde yollar kapatılarak yapılan çalışmalar çileye dönüştü. Halkın çilesinin bitmesini beklerken, ihale yapım süresi Mart 2017’de bitmesine rağmen işlerin yarısı ancak yapılabildi. Tüm bu sıkıntıların yanı sıra, firmanın işi tamamlamadan, işi durdurup işçi çıkarmaya başladığı haberlerini de almaya başladık. Yaşanan sıkıntının ne olduğu ve işin bu aşamaya nasıl getirildiğinin detaylarını bilmiyoruz. Ama bu konuda açıklama yapması gerekenleri kamuoyunu bilgilendirmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bulancak halkının ilçenin çeşitli yerlerinde çileye dönüşen çalışmanın biran önce bitmesini istediğini vurgulayan Yılmaz, “Altyapı ihalesini alan firmanın bir an önce işini bitirmesi, vatandaşın çektiği çilenin son bulması gerekir. Esnaflar zaten sıkıntı içinde yaşarken, bir de yol kapanmalarından kaynaklanan iş kayıplarının çekilmez noktaya geldi. Bu proje tüm eksiklikleri ve yanlışlarıyla Bulancak için hayati önem taşıyan ve yapılması zorunlu yatırımlar arasındadır. Gecikme biran önce yetkililer tarafından yapılacak müdahale ile sonlandırılması gerek” şeklinde konuştu.