Giresun’un Çaldağ Yatılı Bölge Okulu’nda meydana gelen öğrencilerin gıda zehirlenmesini Bulancak İl Genel Meclis üyesi Ömer Mustafa Yılmaz İl Genel Meclisi’ne taşıdı.

Taşımalı ve yatılı okullarda denetimlerin yetersiz olduğunu ifade eden Bulancak İl Genel Meclisi üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, bu konuda meclisin ilgili komisyonlarının harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

Yılmaz, İl Genel Meclisi’nde yaptığı konuşmada “İlimizin Çaldağ Yatılı Bölge Okulu’ndaki öğrencilerimizin neredeyse tamamı gıda zehirlenmesinden dolayı bir akşam vaki çeşitli hastanelere kaldırılıp tedavi altına alınıyor. Burada veliler çocuklarının hangi hastanelere kaldırıldığı yönünde durumları hakkında elbette ki endişeleniyorlar.Allah’tan korkulacak kadar büyük facialar yaşanmadı. Ancak asıl konu şu ki gerek öğrenci taşıyan araçlar, gerekse okullarda verilen yemekler ne kadar denetleniyor. Bu konuda mutlaka meclisimizce yapılması gerekenler yapılmalı denetimler sağlıklı ve güvenli olmalıdır. Söz konusu gıda zehirlenmesiyle ilgili ihmali olan sorumlular araştırılmalı her kim kişi ise üzerine gidilmelidir. Bugünkü şartların yeterli denetim olmadığını gösteriyor” dedi.