Giresun Organ Bankası Derneği Başkanı Fırat Akyol, dernek faaliyetleri kapsamında organ bağışının hayatımızdaki önemini vatandaşlara anlatmaya devam ediyor.

Belirli program dahilinde organ bağış konusunda seminerler yapan Başkan Akyol, Dereli’nin Tepeköy Köyü Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği yöneticileri ve üyeleri ile bir araya gelerek yaklaşık 40 kişiye organ bağışının hayatımızdaki önemini anlattı.

Tepeköy dernek binasında gerçekleşen seminerde konuşan Başkan Akyol, “Organ bağışı hayatımızda büyük önem taşıyor. Her bilinçli insanımızı organ bağışı yapmaya davet ediyorum. Ülke çapında bunu duyurmak için 2010 yılında da Giresun’dan Ankara’ya tek başıma 20 günlük bir yürüyüş gerçekleştirdim. Yürüyüş sırasında birçok insanla tanıştım ve onlara organ bağışı hakkında bilgilendirmeler yaptım. Türkiye genelinde 30 bine yakın kayıtlı hasta ve bir o kadarda kaydını yaptırmayan hasta hayata tutunabilmek için organ nakli bekliyor. Hepimize önemli görevler düşüyor. Böylesi ulvi bir konuda çok zorluklarla karşılaştım ama asla pes etmedim ve etmeyeceğim” dedi.

Her 18 yaşına gelmiş akli dengesi yerinde olan kişinin bağış yapabileceğini belirten Akyol, 18 yaşını doldurmamış kişilerinde ailesinin izni ile bağış yapabileceğini söyleyerek, Bağış yapmak isteyenlerin Prof. Dr. Ahmet İlhan Devlet Hastanesi, Sağlık İl Müdürlüğü ve Sağlık Ocaklarına müracaat edip bağışta bulunabileceğini ve organ bağış kartlarını hemen alabileceklerini ifade etti.