AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, çözüm süreci ve Milli Birlik ve Beraberlik projesine sonuna konuna kadar devam edeceklerini söyledi.

Partisinin Gümüşhane İl Danışma Meclisi Toplantısına katılan Çalık, Gümüşhane’nin AK Parti’ye önce 30 Mart yerel seçimlerde tüm ilçelerini AK Partili Belediye Başkan adaylarını seçerek, ardından da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde rekor oranda destek verdiğini belirterek, sözü olanların gelip Gümüşhane’ye bakmalarını istedi. Çalık, Gümüşhane’nin bütün zorlukların karşısında dimdik durduğunu, 17-25 Aralık darbe girişimlerinin Gümüşhane’ye hiçbir şekilde işlemediğini dile getirdi.

“AK PARTİ’DEN ÖNCE HERKESİN CANININ YANDIĞI BİR TÜRKİYE VARDI”

Türkiye’de yaşanan sürecin çok meşakkatli olduğuna dikkati çeken Çalık, düne kadar ‘hasta adam’ denilen Türkiye’yi bugün bir kez daha değerlendirmek gerektiğine vurgu yaparak, “AK Parti’den önce herkesin canının yandığı bir Türkiye vardı. Eski Türkiye’yi çok çabuk unutuyoruz” diyerek o dönemlerden örnekler aktardı.

“TÜRKİYE’DE İLK KEZ BİR PARTİ 13 YILDIR KESİNTİSİZ İKTİDAR”

Borç almak için gidilen İMF’nin kapısına şimdi borç vermek için gidildiğine değinen Çalık, “Millet kendine destek, sesine kulan veren partilere destek verir. Türkiye’de ilk kez bir parti 13 yıldır kesintisiz iktidar. Bunun tek sebebi AK Parti’nin milletin gönlüne girmesidir. Milletin gönül kapısını herkes açamaz.” dedi.

Bugün gelinen noktada o günlerde hayal bile edilemeyenlerin yapıldığını, Türkiye’nin hükmedilen değil, hükmeden bir ülke olduğunu kaydeden Çalık, AK Partiyle Türkiye’nin çok hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşadığını, AK Parti’nin Türkiye’yi geliştirerek değiştirdiğini söyledi.

“ESKİ TÜRKİYE’DE DEVLETİN MİLLETİ VARDI, YENİ TÜRKİYE’DE MİLLETİN DEVLETİNİ TESİS EDECEĞİZ”

Türkiye’nin dostu kadar düşmanı olduğunu ve çekemeyenlerin olduğunu da her daim bildiklerini dile getiren Çalık, “Biz milletimizin emrindeyiz. Biz büyük bir milletiz. Eskiden devletin milleti vardı, Yeni Türkiye’de milletin devletini tesis edeceğiz. Geçmiş Türkiye’yi geçmişte bırakacağız. Biz yeni Türkiye’yi isterken, eski Türkiye’yi devam ettirmek istiyorlar ve her daim darbe yapmak istiyorlar. Yargı, askeri ve bürokratik vesayetin olmadığı yeni bir Türkiye istiyoruz.” diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Milli Birlik ve Beraberlik Projesi ile Çözüm Sürecinin sonuna kadar devam edeceğinin altını çizen Çalık, “Biz insanlığın var olduğundan beri kardeş olduğumuzu biliyoruz. Çözüm süreci devam ederken, bir proje devam ettirilirken birileri yıkmak istiyor. 6-7 Ekim olaylarında 30 yıllık savaşın sona ermemesi düşüncesiyle, Kobani bahanesiyle birileri vandallık yaptı. Biz bunlara dur demek zorundayız. HDP, CHP, MHP ve uluslararası taşeronlara sesleniyorum: Biz çözüm sürecine sonuna kadar devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ, EN ÜSTÜN HİZMETİN İNSANA HİZMET OLDUĞUNA İNANAN, ‘İNSAN’ MERKEZLİ BİR SİYASİ PARTİDİR

AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz de konuşmasında AK Parti’nin Türkiye’nin ufkunu açacak siyasal bakış açısından taviz vermeden yıllardır vatandaşların huzuru ve refahı için çalıştığını belirterek, “Partimiz siyasal sistemin problem çözme ve karar alma yeteneğini geliştirmeyi, ülkemizin kalkınmasının önündeki tüm engelleri kaldırmayı ve Türkiye’yi layık olduğu aydınlığa kavuşturmayı hedef belirlemiştir. Partimiz bu vasfıyla tüm vatandaşlarımızı ayrım yapmaksızın kucaklamaktadır. AK Parti, kuruluşundan bugüne kadar, içte ve dışta güçlü duruşun adaletle mümkün olacağına inanmıştır. Partimiz, milletimizin ve devletimizin bölünmez bütünlüğünü savunmuş, ülkemizin geçmişten gelen değerlerini koruyarak, muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için gerekenlerin yapılmasını siyasi hayatın zemini kabul etmiştir. AK Parti, en üstün hizmetin insana hizmet olduğuna inanan, ‘insan’ merkezli bir siyasi partidir. Bu sebeple insanlarımızın mutluluğu, huzuru, sağlığı ve güveni partimizin hedefini teşkil eder.” dedi.

İLÇE KONGRE TARİHLERİ

Gündüz, yaklaşmakta olan ilçe kongreleri ve il kongresini de birlik beraberlik içerisinde tamamlayıp yollarına devam edeceklerini belirterek, Kelkit ilçe kongresinin 8 Kasım Cumartesi, Merkez ilçe kongresinin 11 Kasım Salı, Köse ilçe kongresinin 14 Kasım Cuma, Torul ilçe kongresinin 17 Kasım Pazartesi, Kürtün ilçe kongresinin 19 Kasım Çarşamba ve Şiran ilçe kongresinin 20 Kasım Perşembe günü yapılacağını söyledi.

Toplantıya AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Gümüşhane Koordinatörü Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, ilçe ve belde belediye başkanları ve partililer katıldı.