Gümüşhane Valisi Okay Memiş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen, Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından Torul ilçesi sınırlarındaki Zigana dağında devam eden kış eğitim kampına katılan sporcuları ziyaret ederek, doğal enerji kaynağı pestil ve köme hediye etti.

Ülkenin çeşitli yerlerinden geçtiğimiz hafta 2 bin 100 metre rakımlı Zigana Dağı’na gelen 139 dağcı, federasyonun eğitim planlaması kapsamında kış koşullarında hayatta kalma ve barınma eğitimlerini teorik ve uygulamalı alıyor.

Zigana Gümüşkayak Kayak Tesislerinde düzenlenen teorik eğitimlere katılan Vali Memiş ve Başkan Çimen, sporcularla bir süre sohbet etti.

Burada yaptığı konuşmada Zigana Dağı’nda 9 yıl önce yaşanan çığ felaketinde hayatını kaybeden dağcılara Allah’tan rahmet dileyen Vali Memiş, “Gümüşhane, dağcılık sporunun en iyi şekilde gerçekleştirileceği coğrafyalardan birisidir. Özellikle de Zigana. Bu bölgeyi, Zigana’yı yeniliyoruz. Daha modern hizmet verecek tesisler için çalışmalarımız devam ediyor. Kış turizminin bölgemizdeki en önemli destinasyonu burası. Gelecek yıl buraya geldiğinizde yapılan değişimi hissedeceksiniz. Burada eğitim almanız bizi mutlu ediyor. Burada eğitimini başarıyla tamamlayan sporcularımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Gümüşhane’nin coğrafi konumu itibariyle dağcılık sporu için çok elverişli olduğunu dile getiren Başkan Çimen de “Özellikle Zigana dağımız bu spora adeta ışık tutuyor. Dağcılık federasyonumuzun burayı tercih etmesi bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından sporculara pestil-köme hediye edildi.