Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü, emniyet kemerinin önemine dikkati çekmek için simülasyon aracını Gümüşhane’ye getirdi.

Zafer Meydanında kurulan platformda Samsun İl Emniyet Müdürlüğüne ait simülasyon aracı önce vatandaşlara tanıtıldı, ardından da şehir içi dolmuş sürücüleri başta olmak üzere 15 yaşından büyükler tarafından denendi.

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Samsun İl Emniyet Müdürlüğünden temin edilen ve Zafer Meydanında 3 gün boyunca vatandaşların hizmetine sunulacak olan Emniyet Kemeri Simülasyon Aracını Komiser Gürsel Kılıç tanıttı.

Saatte 5 kilometre hızla dönen araçta önce emniyet kemeri bağlamadan binen vatandaşlar araç içinde ters döndüklerini, ardından kemeri bağlı halde bindiklerinde ise emniyet kemerinin önemini bir kez daha anladıklarını ifade etti.

Aracı deneyen sürücü Hacı Abiş, emniyet kemeri takmadığı zaman aracın içerisinde her türlü darbeyi aldığını, tepe taklak olduğunu belirterek, normal zamanda da kemer taktığını fakat takmamanın zararlarını da bu uygulamayla gördüğünü söyledi.

“EMNİYET KEMERİ HAYATİ ÖNEME SAHİP”

Etkinlikte konuşan Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz ise emniyet kemerinin trafik kazaları neticesinde meydana gelen ölüm ve yaralanmaların önlenmesinde hayati öneme sahip olduğunu belirterek, bunu anlatmak ve yerinde uygulama yaparak görmek amacıyla böyle bir program icra edildiğini söyledi.

Herkesin emniyet kemeri takıp takmama konusundaki tercihini bu araca bindikten veya binenleri gördükten sonra değişebileceğini vurgulayan Vali Yavuz, “Artık günlük yaşantımızda araç sayımızda çok büyük bir artış var. İyi kötü herkesin bir aracı var. Yolda da, trafikte de en büyük sıkıntı trafik kazası riskidir. Bu tür durumlarda tedbirler alınmalıdır ama öncelikli olarak can güvenliğini sağlamak lazım. Allah korusun ölümler, yaralanmalar olmasın diye tedbirler alınmalıdır. Bununla ilgili düzenlemeler de yapılmaktadır. En pratik ve en çok tavsiye edilen araca bindiğimiz anda emniyet kemerini takmaktır. Sürücü, yanındaki, hatta arka koltukta oturanların dahi kemer takmaları tavsiye edilmekte ve çoğu zaman da zorunlu olduğunu biliyoruz.” dedi.

Trafik konusunda duyarlı olup, kurallara uyulduğu zaman herhangi bir sorun yaşanmadığının artık bilindiğini kaydeden Vali Yavuz, tüm sürücülere kazasız, belasız, sıkıntısız bir yaşam diledi.

İlk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrencilerin de takip ettiği etkinliğe Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren, Vali Yardımcıları İsmail Özkan, Şenol Turan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kamu kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.