Gümüşhane Devlet Hastanesi, yeni doğum yapmış annelere bir Osmanlı geleneği olan “Lohusa Şerbeti” uygulamasını başlattı.

Gümüşhane Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Burcu Yılmaz, hastanede yeni doğum yapmış tüm annelere hergün ara öğün olarak saat 10.00 ve 14.00’da lohusa şerbeti dağıtacaklarını söyledi.

Yaptığı açıklamada, bugüne kadar hasta ve hasta yakınlarının sağlığını düşündüklerini, bu bağlamda yeni bir hizmeti daha hayata geçirdiklerini kaydeden Yılmaz, lohusa şerbetinin anne sütünü arttırması ve bebeğin kolay ve tatlı süt emmesini sağladığını belirtti.

Osmanlı’dan günümüze süregelen lohusa şerbetinin içerisinde başlıca tarçın, karanfil, zencefil, karabiber tanesi ve şeker bulunduğunu dile getiren Yılmaz, su oranı yoğun, sağlıklı ve serinleten bir içecek olan lohusa şerbetinin içerisindeki tarçının kan-şeker dengesinin sağlanmasında etkili olduğu için emziren annenin aşırı tatlı ihtiyacı oluşmasını engellediği gibi içindeki baharatlar nedeniyle mideyi rahatlattığı ve ayrıca bebekte gaz oluşumunu engellediğini söyledi.