Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin 2014-2018 yıllarını kapsayan Stratejik Planı İl Genel Meclisi tarafından kabul edildi.

İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantıları devam ediyor. Meclis Başkanı Şerif Bayraktar’ın başkanlığında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantıda İl Özel İdaresi’nin 2014-2018 yıllarını kapsayan stratejik planı görüşüldü.

Toplantıda söz alan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, 5302 sayılı İl Özel İdaresi kanununun yürürlüğe girmesinin ardından kurum olarak yerel seçimlerin ardından stratejik plan hazırladıklarını belirterek, stratejik planın İl Özel İdaresi’nin 5 yıllık yol haritası olduğunu söyledi.

Kurum olarak çalışmalarını bu planda belirlenen hedeflere göre yürüteceklerini kaydeden Akdoğan, “Hazırladığımız stratejik plana paydaşımız olan kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri de katkı sağladı. Katılımcı bir şekilde hazırlanan planda ilimizin ve kurumumuzun güçlü ve zayıf yönleri belirlendi. İmkanlarımızı en ekonomik şekilde kullanarak hizmetleri gerçekleştireceğiz. Bu plan kurumumuzun önümüzdeki 5 yılında yol haritası olacak.” dedi. Akdoğan, çalışmanın en başından beri kendilerine katkı sağlayan Vali Yücel Yavuz başta olmak üzere kurum müdürlerine ve sivil toplum örgütü temsilcilerine teşekkür etti.

İl Genel Meclisi üyelerinin de incelediği stratejik plan mevcudun oy birliği ile kabul edildi.