Gümüşhane’de Ali Ateş, Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 18 Ocak tarihinde yapılacak olan olağan kongresinde İl Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

Mevcut İl Başkanı Orhan Mazman’ın aday olmayacağı kongre öncesinde parti binasında beraberinde Merkez İlçe Başkanı Nurgül Özener, İl Genel Meclisi üyesi Mustafa Adil Gürses ve çok sayıda partiliyle basın açıklaması yapan Ateş, parti tabanında geniş katılımla yapılan istişare toplantıları sonucunda İl Başkanlığı adaylığı için karar verildiğini söyledi.

Parti tabanından alınan bu kararı bir görev olarak kabul ederek, İl Başkan adaylığını açıkladığını belirten Ateş, bu görevi kabul etmesindeki en önemli sebeplerden birisinin de Dr. Devlet Bahçeli’nin “Eğer birimiz köprü olmayı kabul etmez isek hepimiz bu çayın kenarında bekleriz” sözü olduğunu kaydetti.

“BUGÜNE KADAR HİÇBİR ÜLKÜDAŞIMIN BAŞINI ÖNÜNE EĞDİRMEDİM”

Ülkücü hareketin her kademesinde görev alarak başarı ile temsil ettiğini ve hiçbir Ülküdaşının başını önüne eğdirmediğini dile getiren Ateş, “Bugün ülkemizin içinde bulunduğu zor durum nedeniyle, şahsıma tevdii edilen bu görevde, davama ve Yüce Türk Milletine hizmet için elimden gelen her şeyi yapacağımın sözünü veriyorum. İl Başkanlığına adaylığımızın en önemli sebeplerinden biri de 2015 yılı içerisinde yapılacak olan Genel Seçimlerde, bu kutlu davamızı ilimizde 1. Parti olmasını sağlayacak her türlü faaliyeti yönetici arkadaşlarımızla birlikte yapmaktır.” dedi.

“BU TOPRAKLARDA YAŞAYAN HERKESİ TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ BAYRAĞI ALTINA DAVET EDİYORUZ”

Öncelikle partilerine gönül koymuş, davaya değil şahıslara küsmüş ama gönlünde Ülkücülük ve memleket sevdası olanlara, daha sonra da gidilmedik Gümüşhaneli, gidilmedik köy, sıkılmadık el bırakmadan ülkenin içinde bulunduğu zor süreci elinden geldiğince anlatmayı kendisine hedef olduğunu kaydeden Ateş, “Ülkemizin içinde bulunduğu durum malumunuzdur. Harun olmak iddiası ile gelenler karun olmuş, karunluklar ise babadan oğula sirayet etmiştir. Dün tek bayrak, tek millet, tek devlet iddiası ile gelenler, vatanın bir köşesini açılım, saçılım adına kendi haline, bir bölümünü sokak çapulcularına terk etmiş, var olan kırmızı çizgilerimiz, yeşile çevrilmiş ve sınırlarımız yol geçen hanına döndürülmüştür. Türkiye ekonomisi, havuz medyası ve karun çocukları için son derece iyi iken, durum, fon kömürü ile ısınan, makarna ile doyurulmaya mahkum edilen halkımız için içler acısıdır. Ve diyoruz ki, Türk Milliyetçileri olarak bizler, vatan topraklarında yaşayan vatandaşlarımızı ayrıştırmak için kullandıkları Sünni - Alevi, Kürt, Çerkez, Boşnak, Gürcü, Abaza gibi nitelendirmeleri suni bir ayrım olarak görüyoruz. Bu ayrımı, Türk milletini bölmek ve Ülkemizi parçalamak isteyenlerin bir tuzağı olarak kabul ediyoruz. Bizler bütün bu suni ayrıştırma çabalarına inat, bu topraklarda yaşayan herkesi Türk Milliyetçiliği bayrağı altına davet ediyoruz” diye konuştu.

“MERKEZDE BİRLEŞME ZAMANI GELDİ”

Detaylarla uğraşmak yerine merkezde birleşme zamanının geldiğini ifade eden Ateş, “Türk İslam şemsiyesi altında toplanma zamanıdır. Tüm vatandaşlarımızı aydınlık yarınlar için, bu şemsiyeyi temsil eden Milliyetçi Hareket Partisi’nde birleşmeye çağırıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle önümüzdeki günlerde yapılacak olan olağan kongremizin, Partimize, İlimize, Ülkemize hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan dilerken, aday olan arkadaşlarımıza başarılar diler, Şahsım ve arkadaşlarım için Rabbim’den hayırlı olanı nasip etmesini dilerim. Bu vesile ile 2015 yılının Gümüşhane’mize, Ülkemize, Türk İslam alemine hayırlar getirmesi dileğimizle, saygılar sunarım.” diyerek sözlerini sonlandırdı.