Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, Gümüşhane ve Trabzon basınına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İlk olarak gazetecileri üniversitenin idari, teknik ve sosyal tesislerini gezdirerek burada bilgiler aktaran Rektör Günaydın, daha sonra üniversite senato salonunda düzenlediği toplantıda 6 yılda 345 milyon lira yatırım yapılan Gümüşhane Üniversitesinin geldiği son durumu ve hedeflerini anlatarak, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

“SON AÇILAN ÜNİVERSİTELER ARASINDA ÖĞRENCİ SAYISINA GÖRE EN FAZLA ÖĞRETİM ÜYESİNE SAHİP ÜNİVERSİTELERDEN BİRİSİYİZ”

Gümüşhane Üniversitesi’nin 15 bin 478 öğrenciye 611 akademik personel, 300 idari personel, 120’ye yakın güvenlik, 100’e yakın temizlik görevlisiyle hizmet verdiğini kaydeden Rektör Günaydın, son açılan üniversiteler arasında öğrenci sayısına göre en fazla öğretim üyesine sahip olduklarını söyledi.

“FİZİKİ GELİŞMEYİ TAMAMLAMAK ÜZEREYİZ ARTIK EĞİTİM KALİTESİNİ DAHA DA ARTIRMAYA BAKACAĞIZ”

Şehrin kapasitesine göre ideal öğrenci sayısına ulaştıklarını, bundan sonra eğitimin kalite seviyesinin daha artmasına yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini dile getiren Günaydın, fiziki çalışmaların son ayağı olan merkezi kütüphane ve kongre merkezinin ihalesinin önümüzdeki yıl yapılacağını ve böylelikle fiziki yapılaşma sürecinin tamamlanacağını kaydetti.

Aynı dönemde kurulan üniversiteler arasında AB diploma eki alan tek üniversite olduklarını altını çizen Rektör Günaydın, Gümüşhane Üniversitesi diplomalarının AB üyesi ülkelerde geçerli olduğunu ifade etti.

“GÜMÜŞHANE’DE DE ÜNİVERSİTE OLUR MU DİYENLER GÖRDÜKTEN SONRA KARAR DEĞİŞTİRİYOR”

‘Gümüşhane’de de üniversite olur mu?’ diyenlerin gelip gördükten sonra bu kararını değiştirdiğine defalarca kez şahit olduğunu belirten Günaydın, üniversitenin şehre sosyal, ekonomik ve kültürel katkılarının olduğunu, Gümüşhane’de bir sinerji oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Ülke olarak en önemli kaynağın genç nesil olduğuna vurgu yapan Rektör Günaydın, en önemli hizmetin eğitim olduğunu belirterek, “eğitilmemiş her birey hepimize birer yüktür” tespitinde bulundu.

Türkiye’de insanların yüzde 11,77’sinin üniversite mezunu olmasına rağmen bu oranın Avrupa’da yüzde 34 seviyesinde olduğunu kaydeden Günaydın, “Keşke her ile bir üniversite projesi 20 yıl önce hayata geçirilseydi. Kısa zamanda ciddi mesafeler alındı bu konuda. İnşallah vatandaşlarımıza daha fazla yüksek öğretim imkanı sağlanacaktır.” dedi.

“DÜNYAYI BİLGİ VE SERMAYEYE SAHİP OLANLAR YÖNETİR”

Türkiye’nin 2023 hedefinde en önemli faktörün üniversiteler olduğuna değinen Rektör Günaydın, “Dünyayı bilgi ve sermayeye sahip olanlar yönetir. Onun için bilgiyi üretip, sermayeye dönüştürmemiz gerekiyor. Bilgi de üniversitelerde verilir. Bu anlamda üniversiteleri daha etkin kullanmalıyız. Daha çok çalışmalıyız. Dünyada insanlar arasında hiçbir fark yoktur. Çalışan ve çalışmayan insanlar arasında fark vardır. O nedenle toplum ve ülke olarak daha çok çalışmalıyız.” diye konuştu.

Gazetecilerin kendisine yönelttiği soruları da cevaplandıran Rektör Günaydın, şehrin üniversiteyle hiçbir uyum probleminin olmadığını ve memnuniyetinin iyi seviyede olduğunu, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda bölümler açtıklarını, ilçelere fakülte açılmasına sıcak bakmadığını söyledi.