Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’un başlattığı geniş katılımlı ilçe ziyaretlerinin son durağı Torul ilçesi oldu.

Geçtiğimiz günlerde Kürtün ve Köse ilçelerinde gerçekleştirilen toplantı Vali Yavuz’un başkanlığında bu kez Torul ilçesinde yapıldı. Vali Yavuz, ilçedeki kamu hizmetlerinde yerindelik, kamu kaynaklarının kullanımında verimlilik ve tasarrufun sağlanması ve önceliklerin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirdiği ziyarette kamu kurum müdürleri ve mahalle ve köy muhtarlarıyla geniş katılımlı bir toplantı düzenledi.

Beraberinde İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren, Vali Yardımcıları İsmail Özkan, Şenol Turan, Torul Kaymakamı Recai Karal, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar ve kurum amirleri ile birlikte toplantının yapılacağı Şehit Tamer Özdemir İlkokulu Salonu’na gelen Vali Yavuz, köy ve mahalle muhtarlarıyla yatırımcı kuruluşların müdürlerini ve üst düzey protokolü bir araya getiren bir koordinasyon toplantısı düzenledi.

Vali Yavuz, kamu hizmeti sunumunda bir arada olmanın zaman zaman konuların değerlendirilmesi, tartışılması ve ortak bir yol haritası çizilmesi noktasında büyük önem arz ettiğini belirterek, toplantıları niye düzenlediklerini açıkladı.

Türkiye geneline bakıldığında kamu hizmeti, kamu kaynaklarının kullanımı ve aktarımı bakımından Gümüşhane’nin oldukça iyi bir noktada olduğunu belirten Vali Yavuz, kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı hizmetler anlamında, muhtarların da aynı şekilde o hizmetlerin sunulması ve sürekliliği anlamında görevleri olduğunu söyledi.

Köylerdeki coğrafi şartların hem dezavantaj hem avantaj olması nedeniyle Torul bölgesinde hizmet sunumunda bazı sıkıntılar yaşandığını dile getiren Vali Yavuz, imkanların da arttığına dikkati çekerek, gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti.

Vali Yavuz muhtarlarla yapılan toplantının ardından Torul Meslek Yüksel Okulu’nu ziyaret ederek okul Müdüründen bilgi aldı. Ardından İlçe Kaymakamlığını, Torul Adliyesini, İlçe Jandarma Komutanlığı’nı, İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Yavuz ve beraberindekiler daha sonra Torul Belediye Başkanlığını ziyaret ederek Başkan Nidai Köroğlu’ndan ilçe durumu hakkında bilgi aldı.