Gümüşhane Belediye Başkanlığı, Muharrem ayı ve Aşure günü nedeniyle vatandaşlara 2 bin kişilik aşure dağıttı.

Belediye Başkanlığı önünde ki Fatih Parkında düzenlenen aşure dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Vali Yücel Yavuz ve Belediye Başkanı Ercan Çimen, kendi elleriyle vatandaşa aşure dağıtımı yaptı.

Aşure dağıtımına Vali Yücel Yavuz, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Garnizon Komutan Yardımcısı Albay Hasan Metin, Gümüşhane İl Müftüsü Ercan Aksu, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Yavuz, burada yaptığı konuşmada Türk milletinin İslam’ın her değerine sahip çıktığının sembolü olarak ortaya koyulan ender günlerden birisinin de Aşure günü olduğunu söyledi.

“KERBELA İSLAM TOPLUMUNUN EĞER UYANIK OLMAZSA BAŞINA NELER GELEBİLECEĞİNİN EN TİPİK ÖRNEKLERİNDEN BİRİSİDİR”

Muharrem ayının hicri yılın ilk ayı olduğunu ve bu ay içerisinde gerçekleşen Kerbela olayının İslam toplumunun eğer uyanık olmazsa başına neler gelebileceğinin en tipik örneklerden birisi olduğuna vurgu yapan Vali Yavuz, “Müslümanların fitne ve fesat anlamında oyuna geldiklerinde ortaya ne kadar üzücü, ne kadar derinden sarsıcı sıkıntılara yol açabileceğinin en tipik örneğidir Kerbela. Belediye ve İl Müftülüğümüze bu etkinlikten dolayı teşekkür ediyorum. Evlerimizde ve şehrimizde Muharrem ayı ve Aşure layıkıyla idrak ediliyor. Bunun gençlerimize ve halkımıza hatırlatılması noktasında katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyoruz. Allah bugünlerimizi aratmasın.” dedi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen de Hazreti Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilişinin 1375. yılı nedeniyle öğle namazı öncesinde Kemaliye Camiinde de mevlit programı düzenlediklerini hatırlatarak, yeni Hicri yıl ve Muharrem ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diledi.

İl Müftüsü Ercan Aksu ise konuşmasında hicri takvimin yılbaşı olan Muharrem ayı ve Aşure günüyle ilgili bilgi vererek dağıtım öncesinde dua gerçekleştirdi.

Etkinlikte daha sonra Vali Yücel Yavuz ve Belediye Başkanı Ercan Çimen kendi elleriyle katılımcılara ilk aşureleri dağıttı.