Gümüşhane’de açılan sürü yönetimi kursuna katılan 64 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Vali Gazi Şimşek Çiftçi Evi’nde düzenlenen törene Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Taş, Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği yöneticileri ve kursiyerler katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, istihdamın korunmasına ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla Aktif İşgücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü kapsamında "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" adlı proje kapsamında açılan kursta kursiyerlere koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklara karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hakim olma, sağım yapabilme yeteneği kazandırma konuları ele alındı.

Kasım ayında başlayan kursa Merkez ilçeden 13, Torul ilçesinden 14, Kelkit ilçesinden 12, Şiran ilçesinden 13 ve Köse ilçesinden 12 olmak üzere toplam 64 kişinin katıldığını ve sertifika almaya hak kazandığını belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, 15 işgünü boyunca kursiyerlerin toplam 120 saatlik eğitime tabi tutulduklarını kaydetti. Birşen, kursla sürü yönetimi elemanlığını daha cazibeli bir meslek haline getirmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

İşkur İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı da sertifikanın önemine değinerek, “Eminim birçok arkadaşım bu işi çok iyi yapıyorlar ama sertifika şart ve hiçbir meslekte sertifikasız çalışmak artık yok. Ben her şeyi biliyorum demeniz yetmiyor. Önümüzdeki süreçteki özellikle tarımsal kalkınma konusunda ülkemizde kalkınma politikaları doğrultusunda bütün çalışmaların çok önemli olduğunu ve bu tür çalışmaları kurum olarak ne tür destek verebilirsek her türlü desteği sonuna kadar verebileceğimizi paylaşmak istiyorum.” dedi

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.