Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde bulunan 66 köyden ilçeye ikinci bir kanal kazıcı alınması için toplanan 68 bin lira İl Genel Meclisi tarafından şartlı bağış olarak kabul edildi.

Meclis Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantıları devam ediyor.

Bütçe görüşmeleri nedeniyle Kasım ayı boyunca devam eden toplantıların bugünkü oturumunda Şiran ilçesine ikinci bir kanal kazıcı alınması için köy muhtarları ve sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla toplanan 68 bin liranın İl Özel İdaresine şartlı bağış olarak kabul edilmesi konusu görüşüldü.

Maddeyle ilgili söz alan Şiran İl Genel Meclisi üyesi Hüsamettin Şahin, ilçede 66 köy bulunduğunu belirterek, mevcut olan bir adet kanal kazıcının dağınık ve merkeze uzak olan köylere hizmet götürme noktasında ihtiyaca tam olarak cevap verememesi nedeniyle Kaymakamlığın da destekleriyle İl Genel Meclisi üyeleri olarak böyle bir kampanya yaptıklarını, bütün köy muhtarlarının imkanları ölçüsünde destek verdiği kampanyaya Şiran Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği ile İl Genel Meclisi üyelerinin de sağladığı katkılarla birlikte 68 bin liraya ulaşan bir parayı İl Özel İdaresine şartlı olarak bağışladıklarını söyledi.

Toplantıda konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ise yapılan çalışmanın çok anlamlı olduğunu belirterek, “Şiran’da köylerimiz kendi aralarında 68 bin lira para topladı. Kalan kısmını da biz Özel İdare bütçesinden karşılayarak devlet-millet işbirliğiyle Şiran ilçemize bir adet iş makinesi kazandıracağız. Bu devlet-millet işbirliğine önemli bir göstergedir. Milletin katkısı olduğu zaman bu işlerin daha güzel ve anlamlı olduğu ortaya çıkmaktadır.” dedi.

Makinenin alımı için İl Özel İdare bütçesinden yaklaşık 80 bin lira civarında da bir katkı sağlanacağını kaydeden Bayraktar, alınacak makinenin şimdiden hayırlı olmasını diledi.

Gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.