Gümüşhane-Erzincan karayolu üzerinde yer alan Pekün ve Pöske dağı geçitlerinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor.

Gümüşhane ile Kelkit arasında yer alan Pekün dağı geçidi ve Kelkit ile Erzincan arasında yer alan Pöske dağı geçitlerinde ki yoğun kar yağışı ve akşam saatlerinde meydana gelen buzlanma nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı.

Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, yetkililerin sürekli her iki bölgede de çalışma yaptıklarını belirterek, sürücüleri zincir, çekme halatı ve takoz olmadan yola çıkmamaları konusunda uyardı.

Karayolları, Emniyet ve Jandarma ekiplerinin sürekli çalıştıklarını kaydeden Gazel, “Bölgemizde özellikle yüksek kesimlerde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçemizin giriş ve çıkışında yer alan her iki zirve geçidinde de sorunlar yaşanıyor. Ekiplerimiz her ne kadar bölgede sürekli çalışma yapsa da tedbirsiz yola çıkan sürücülerimiz nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşıyoruz. Emniyet ve Jandarma ekiplerimiz her iki dağa da zincir, çekme halatı ve takoz olmadan çıkılmaması için sürücülerimize uyarılarda bulunuyor. Karayolları ekiplerimiz ise sürekli bölgede çalışma yapıyor.” dedi.