Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, Torul ilçesine bağlı 2 bin 300 metre rakımlı Yalınkavak köyü yaylasına yürüyüş düzenledi.

Köyün Kaz mahallesinden başlayan ve 16 sporcunun katıldığı yürüyüşte Eğer Gediği, Gem Taşları, Kara Kapan, Alitaşı Düzü rotasını takip eden sporcular, kış aylarıyla birlikte beyaz gelinliğini giyen Soroyna yaylasına ulaştı.

Köyün eski muhtarlarından Abdul Kurt’un rehberliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte zaman zaman 40 santimetreye ulaşan kar içerisinde yürüyüşünü gerçekleştiren sporcular, öğle yemeğini yayla evinde yedikten sonra Çepni Poğarı, Verin Dağı, Boş Orman ve Tız rotasını takip ederek 8 saat sonra köye döndü ve yaklaşık 15 kilometrelik parkuru tamamladı.

Bir bölümü orman içerisinde eşsiz kış manzarasıyla birlikte gerçekleştirilen yürüyüşte zaman zaman olumsuz hava koşulları nedeniyle sporcular tipi altında yürümek zorunda kalırken, 2 bin 300 metre rakımlı zirveye ulaşan sporcular bu kez havanın açık olmasından istifade ederek eşsiz manzaranın tadını çıkararak bol bol fotoğraf çekti.

Kulüp Başkanı Mustafa Akbulut, kış mevsimiyle birlikte iki haftada bir düzenledikleri programları çığ riski bulunmayan bölgelerde gerçekleştirdiklerini belirterek, kendilerine rehberlik yapan eski muhtar Kurt’a ve katılım sağlayan tüm sporculara teşekkür etti.