Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıldönümü ‘Zeytin Dalı Harekatı’ ve şehitler nedeniyle eğlence programlarından arındırılmış şekilde kutlanıyor.

Program kapsamında ilk olarak Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Vali Okay Memiş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Şehrin plaka kodu olan 29 pare top atışının gerçekleştirildiği törende Belediye Başkanı Ercan Çimen’in anıt şeref defterine kurtuluş günü nedeniyle yazdığı mesaj okundu. Mesajında aradan geçen 100 yıl içerisinde düşmanların Türkiye üzerindeki emellerinden vazgeçmediklerini hatırlatan Başkan Çimen, “Gerek içimizden gerekse dışımızdan oluşturularak besleyip büyütülen terör örgütlerini kullanarak, ülkemizi bölmelerine asla izin vermeyeceğimizi belirtmek isteriz. Yüce Milletimiz, söz konusu vatan olduğunda canını hiç çekinmeden feda edebileceğini her zaman göstermiştir ve gösterecektir. Bu doğrultuda "Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet" ülküsü etrafında ülkemizi sonsuza kadar koruyacağımıza söz veriyoruz. Bu vesile ile manevi huzurunuzda saygı ile eğiliyor, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Buradaki tören anıt önünde hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Törenin ardından 15 Temmuz Zafer Meydanında Belediye-Kızılay işbirliğiyle kurulan kan bağışı tırında protokol üyeleri ve siyasi partilerin temsilcileri Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Hasta olması nedeniyle kan bağışında bulunamayan Vali Memiş, gazetecilere yaptığı değerlendirmede Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıldönümünün önemine ve anlamına binaen Türk Kızılayı ile birlikte kan bağışı kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Türk Kızılayı’nın 1868 yılından beri her anlamda ülkenin en zor zamanlarında yanında olan bir teşkilat olduğunu kaydeden Vali Memiş, “Bugün burada Türk Kızılayı’na Afrin’deki operasyona katılan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu askerlerimiz için kan bağışında bulunduk. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için mücadele eden Mehmetçiğimize Allah yardımcı olsun, dualarımız onlarla beraber. Tüm Türkiye’de Afrin operasyonuna karşı büyük bir duyarlılık var ama Gümüşhane’de bambaşka bir duyarlılık var. İnsan bu ilde görev yapmaktan dolayı gurur duyuyor. 10 yaşındaki bir çocuk kumbarasını getirerek bağışta bulunuyor, esnafımız gelirinin bir kısmını bağışlıyor. 80 yaşındaki vatandaşlarımız bize geliyor göreve hazırız diye. Bu yüzden Gümüşhane’nin çok özel bir duyarlılığı var. Ben tüm Gümüşhaneli hemşerilerime teşekkür ediyorum. Dualarını eksek etmesinler. Biz Afrin’de batılılar gibi emperyalist amaçlarla bulunmuyoruz. Biz Afrin’de o bölgeleri terörden temizliyoruz. Oradan sürekli roketler atılıyor. O tehdidi bertaraf etmek için Türk Ordusu Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu terörist unsurlara dur diyecek. Bizim başka hiçbir niyetimiz yok. Ne Osmanlı döneminde ne de ondan önceki Türk devletlerinde emperyalist amaçlar hiçbir zaman olmadı. O bölgenin altını, petrolü için, o bölgeyi sömürmek için orada değiliz. Bütün dünya da bunu biliyor. Allah bizi muzaffer kılacak inşallah” dedi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen de Türk Kızılayı’na protokol mensupları, STK’lar, siyasi parti temsilcileri, gazi ve şehit aileleriyle birlikte kan bağışında bulunduklarını belirterek, “25.gününe girdiğimiz Afrin savaşını desteklemek için kan bağışında bulunuyoruz. Yüce Rabbim oradaki güvenlik güçlerimize muzaffer eylesin. Allah yardımcıları olsun. Millet olarak ve Gümüşhaneli hemşehrileri olarak her zaman onların yanındayız ve dua ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde operasyona katılan güvenlik güçlerimize Gümüşhane’den 1071 kilogram pestil gönderdik. Bizim amacımız devlet ve millet olarak orada güvenliği sağlamaktır. Bölgede güvenlik sağlandığında da Suriyeli mülteciler gönül rahatlığıyla memleketlerine geri dönecekler. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bu harekâtın zaferle sonuçlanacağına inanıyorum” diye konuştu.

Kurtuluş etkinliklerinin eğlence kısmını Afrin Operasyonu nedeniyle iptal ettiklerini hatırlatan Başkan Çimen, “Bu akşam 100. yıl adına şehitler için saygı yürüyüşünde bulunacağız. Ardından Kemaliye Camiinde dünya Kur’an okuma birincisi hafız arkadaşlarımızın katılımıyla mevlid programı düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.