İstanbul 36. Avrasya Maratonunda kendi yaş grubunda birinci olan Gümüşhane İl Genel Meclisi üyesi 60 yaşındaki maratoncu İsmail Tozlu, toplantıya kupasıyla geldi.

Dün yapılan ve toplam 42 bin 195 metrelik parkuru 3 saat 5 dakikada tamamlayarak 60-64 yaş kategorisinde birinci olan Tozlu, İl Genel Meclisi adına yarıştığı müsabakadan elde ettiği kupayla İl Genel Meclisi’nin devam eden Kasım ayı toplantılarına katıldı.

Meclis salonuna eşofmanları ve kupalarıyla gelen Tozlu’yu Meclis üyesi arkadaşları alkışlarla birlikte ayakta karşılarken, üç aylık zorlu hazırlık döneminin ardından kupayı İl Genel Meclisine kazandıran Tozlu’nun oldukça gururlu olduğu gözlendi.

Toplantının sonunda kupayla birlikte hatıra fotoğrafı çektiren İl Genel Meclis üyelerine yaşadığı süreci anlatan Tozlu, 60 yaş rekorunun kendisinde olmasına rağmen 3 saatin altına düşerek yeni bir rekor kıracağına dair söz verdiğini hatırlatarak, yaşadığı ufak sakatlıktan dolayı rekor kıramadığını söyledi.

Azimle müsabakaya hazırlandığını belirten Tozlu, “Herşey azmin elinde. Müsabakanın 6-7.kilometrelerinde ufak bir sakatlık yaşadım. O arada 2-3 dakika beklemek zorunda kaldım. Arkadaşlarımı da orada görünce daha bir şevkle koştum ve birinciliği elde ettim. Hepinize verdiğiniz destekten ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ise İl Genel Meclisi’nin ilkleri yaşamaya devam ettiğini belirterek, “İnşallah bu ilklerin devamı da gelir. Bu azmin zaferidir. İsmail bey hep ‘birinci olacağım’ diyerek kendisine bir hedef koymuş ve o hedefi doğrultusunda çalışmıştı. Ben İl Genel Meclisi adına kendisine teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan ve 118 ülkeden 25 bine yakın atletin katıldığı İstanbul Avrasya Maratonunda bireysel değil de Gümüşhane İl Genel Meclisi adına katılan Tozlu, yarışmalara 2 bin 900 metre rakımlara kadar ulaşan kendi köyü olan Yaylalı köyü kırsalında hazırlanmıştı.