Gümüşhane’nin turizm potansiyelini harekete geçirmeye yönelik çalışmaların değerlendirildiği toplantı Vali Yücel Yavuz başkanlığında yapıldı.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda Süleymaniye Mahallesi, Süleymaniye Kış Turizm Merkezi, Karaca Mağarası, Gümüşçüler Çarşısı, Zigana Kış Turizm Merkezi ve Gümüşhane Kelebek Parkı projesi başta olmak üzere pek çok konuda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’un başkanlığında, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcıları İsmail Özkan ve Şenol Turan, İl Genel Meclis Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın ve DOKA uzmanları katıldı.

DOKA tarafından Gümüşhane için hazırlanan proje önerilerinin de gündeme geldiği toplantıda, DOKA’nın bilgi, deneyim ve teknik desteğinden yararlanma konuları ile hangi projeler için ne tür desteklerden istifade edilebileceği sorunsalı masaya yatırılırken, proje hazırlama konusundaki eksiklikler de tespit edilerek, bu konuda neler yapılabileceği konuşuldu.

Söz konusu projelerle ilgili DOKA tarafından detaylı bir sunumun yapıldığı toplantıda, Gümüşhane Valiliği ve DOKA’nın işbirliği çerçevesinde bundan sonrası için bir yol haritası çizildi.