Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde ‘Kelkit Gençleri Ülke İçin El Ele’ projesi kapsamında gençlik merkezi açıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Kelkit Çayı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından yürütülen proje ile merkez Aydın Doğan Caddesinde oluşturuldu.

Açılış törenine Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İlçe Müftüsü Selim Şahin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüsamettin Meral, Gençlik ve Spor Uzmanı Bülent Çelik, Belediye Meclisi Üyeleri Hüseyin Şen, Hasan Zengin ve Devrim Çakar, Kelkit Ülkü Ocakları Başkanı Murat Yaşar Giresunlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Proje koordinatörü Kamil Altıntaş proje hakkında davetlilere bilgi vermesiyle başlayan programda konuşan Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, gençlerin her yönden gelişimi açısından bu tür mekanların çok faydalı olduğunu belirterek projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

İlçe müftüsü Selim Şahin ise manevi değerlerin ve ahlakın bozulmaya yüz tuttuğu günümüzde bu tür merkezlerde gençlerin manevi gelişimine de katkıda bulunulacak faaliyetlere yer verilmesi gerektiğinden bahsederek, bu hususta müftülük olarak gerekli her desteğin verilebileceğini belirtti.

Proje yürütücüsü Kelkit Çayı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Alim Balcı da konuşmasında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sosyal projeleri desteklemesinin ülkenin ve genç nesillerin istikbali açısından çok önemli olduğuna değinerek, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan açılış için gelen Gençlik ve Spor Uzmanı Bülent Çelik’e ve tüm davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

PROJE KAPSAMINDA PANSİYON ÖĞRENCİLERİNE KUPA BARDAK DAĞITILDI

Öte yandan proje kapsamında Kelkit Yaşar ve İrfani Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan 150 öğrenciye kupa bardak dağıtıldı.

Proje koordinatörü Kamil Altıntaş, Kelkit’te eğitim gören öğrencilere toplam 500 adet kupa bardak dağıtacaklarını belirterek, kupa bardak dağıtılan öğrencilere proje hakkında bilgi verdi. Altıntaş, açtıkları Gençlik Merkezi’ndeki faaliyetlerden öğrencilerin istedikleri vakit yararlanabileceklerini ifade etti.