Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesinin Koruma Amaçlı İmar Planlarının onanması sürecinde son aşamaya gelindi.

Turizm Merkezi ilan edilen ve açık hava müzesini andıran Süleymaniye Mahallesi’nin tarihi kimliğine kavuşturulması için yapılan çalışmaların son aşaması olan Koruma Amaçlı İmar Planları için yetkililer Vali Yücel Yavuz’un daveti üzerine bölgede incelemelerde bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Genel Müdür Yardımcısı Recep Hazır ve Şube Müdürü Dilek Meral Erdem, Süleymaniye Koruma Amaçlı İmar Planları ve Kentsel Tasarım Projeleri’nin nihai onama aşamasından önce alanı yerinde bizzat görmek ve incelemek üzere Gümüşhane’ye geldi.

Süleymaniye Mahallesi’nde yapılan incelemelere Vali Yardımcısı Şenol Turan ile birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Cemil Bayram, İl Acil Afet Müdürü Mesut Bayrak da katıldı.

Osmanlı İmparatorluğu’na darphane görevi üstlenen Süleymaniye Mahallesinin aynı zamanda turizm merkezi olması nedeniyle daha önce hazırlanan turizm merkezinin 1/25000’ ölçekli çevre düzeni planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onanmış ve yürürlüğe girmişti.