Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, il merkezine bağlı köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Geçtiğimiz ay başlattığı ve ilçelerin tamamında gerçekleştirdiği toplantıyı bu kez merkez ilçede düzenleyen Vali Yavuz, 100’den fazla köy ve mahalle muhtarıyla bir araya gelerek muhtarların sorun ve taleplerini dinledi.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı İsmail Özkan, İl Genel Meclis Başkanı Şerif Bayraktar, Özel İdare Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Genel Meclisi üyeleri Zülfikar Bal, Mustafa Adil Gürses, yatırımcı kurumların müdürleri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yavuz, toplantılarla tam bir istişare ortamı ve karşılıklı fikir alışverişi içerisinde, köy ve mahallelerle ilgili konuların istişare edilerek konuşulmasının, fikir jimnastiği ve önümüzdeki süreçte yapılacak iş ve işlemlerle ilgili ışık tutulmasının amaçlandığını söyledi.

“ATTIĞINIZ HER İMZA SİZİN BU MİLLET NEZDİNDEKİ İTİBARINIZ, HAYSİYETİNİZ VE ŞEREFİNİZDİR”

Toplantıya katılan herkesin isminin önünde bir unvan olduğunu belirten Vali Yavuz, kanunlarla, mevzuatla, vicdan ve akıl ile verilen bu görevlerin milletin emanetini tanımladığını belirterek, “Biz vicdanımızla başbaşa kaldığımız zaman diyeceğiz ki; ben işimi gücümü, bana verilen yükümlülüğü layıkıyla yerine getiriyor muyum, getirmiyor muyum. Bunun muhasebesini yaptıktan sonra zaten mesele kalmıyor. Bunu yapacağız. İşimizi dört dörtlük yapacağız, her işin hakkını vereceğiz. Yarım yamalak yapmak yok. Eğer öyle yapacaksak yapmayacağız arkadaşlar. Attığınız her imza haysiyetinizdir. Attığınız her imza sizin bu millet nezdindeki itibarınız, haysiyetiniz ve şerefinizdir. Bu sorumluluk ve bilinçle bakacaksınız. Bu millet için, bu ülke için, size güvenenler için yapacaksınız yapacağınız işi.” dedi.

“YAŞAM KALİTESİ VE KONFORU BAKIMINDAN İNSANLARIMIZ DAHA İYİ VE DAHA GÜZEL HİZMETE LAYIK”

Gümüşhane mülki hudutlarında yaşayan her insanın daha iyi ve daha güzel hizmete layık olduğunu kaydeden Vali Yavuz, “Nedir bu daha iyisi ve güzeli? Yaşam kalitesi ve konforu anlamında. Ben hep daire müdürü arkadaşlarımıza, genel meclis üyelerimize, belediye meclis üyelerimize, belediye başkanımız, başkanlarımız herkese şunu vurgulamak istiyorum: Yaptığımız bir işte ölçü olmalıdır, yani ben musluğumu açtığım zaman su akacak, kaliteli su akacak, sağlıklı su akacak ama kesintisiz su akacak. Bu elektrik kesilmeyecek, yola çıktığım zaman ayağım çamura basmayacak. Çoluğumu çocuğumu aldığım zaman ayağım kaldırımda taşa takılmadan yürüyebileceğime emin olacağım. Gittiğim zaman parkta veya oturma grubunda çamur olmayacak, herşey pırıl pırıl olacak. Avrupalı bunu başarmış, Amerikalı bunu başarmış. Onlara medeniyeti biz götürmüşüz, temizliği biz götürmüşüz. Nasıl yapmış? İşi kafada bitirmiş.” diye konuştu.

“HALLEDİLMEYEN SORUNLARDAN HERKES SORUMLUDUR”

Köylere hizmetin en iyisinin gitmesi gerektiğini, altyapı sorunlarının halledilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Yavuz, şöyle konuştu: “Halledilmediyse başta Vali olmak üzere yetkisi etkisi olan herkes sorumludur. Amma velakin neden olmadığı sorulduğunda haklı bir gerekçe varsa o zaman muaf tutulabilir. Ama ihmalden kaynaklanıyorsa, teferruatla, fasa fisoyla, fitne fücurla, boş lüzumsuz işlerle uğraşılıyor da o asli görev ihmal ediliyorsa, orada vebal boynumuzdadır. Bunu açık ve net şekilde deklare ediyorum.”

“ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE EN ÖNEMLİ KONU SU SORUNUDUR”

Önümüzdeki süreçte en önemli konunun susuzlukla mücadele olacağını belirten Vali Yavuz, ilk olarak su kaynaklarının tam tespiti, ikinci olarak su kaynağının vatandaşlara ulaştırılmasındaki sistematik sorunların tespiti, üçüncü olarak da kullanımdan kaynaklanan sorunlar üzerinde durulacağını ifade etti.

Bütün bunlar üzerinde kafa yorulacağını dile getiren Vali Yavuz, “Ben ilgili arkadaşlara talimatımı verdim. Aralık ayı ortasında bu konuda yetkili ve görevli arkadaşlarımızla genel bir istişare toplantısı yapacağız. Ondan sonra kamuoyuyla birlikte bunları tartışacağız, belli bir yol haritası belirleyeceğiz ve 2015 yazına öyle gireceğiz.” dedi.

Toplantıda İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ve köy muhtarları da söz alarak, yapılanlar ve yapılması gerekenler hakkındaki görüşlerini aktardı.

Toplantının ardından Vali Yavuz, beraberindeki heyetle birlikte Polisevinde muhtarlara yemek verdi.