Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yeni yapılan hizmet binasına dev Türk bayrağı asarak Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerlere destek oldu.

Yeni Mahalle’de Gümüşhane-Erzurum karayolu kenarındaki yeni binasına geçtiğimiz günlerde taşınan İtfaiye Müdürlüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinde düzenlenen “Zeytin Dalı” operasyonuna destek için hizmet binasına 12 metre boyunda dev Türk bayrağı ve üzerinde ‘Dualarımız Mehmetçik ile’ yazılı pankart astı.

Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürü Muzaffer Pezük, 96 metrekare genişliğindeki Türk Bayrağını harekata katılan Mehmetçike destek olmak için astıklarını belirterek, Mehmetçiğe dua ettiklerini ve kalplerinin onlarla beraber olduğunu söyledi.

Operasyonda şehit olan askerlere Allah’tan rahmet dileyen Pezük, “Hazreti İbrahim’i ateşe attıklarında karıncalar su taşıyordu. Karıncalara dediler ki ’sen oraya varamazsın.’ Onlar da ’varamazsak da safımızı belli ederiz’ dedi. Biz de Mehmetçiğimizin Afrin’deki operasyonlarında yanlarında olamasak bile dualarımızla onların yanında olduğumuzu Gümüşhane İtfaiyesi olarak göstermek istedik. Tarafımızı belli ettik. ‘Közler gibi bir olunca, kocaman bir ateş olduk’ yazılı pankartımızla da birlik beraberliğimizi ve dosta düşmana ne yapacağımızı gösterdik. Hem Türkiye’de birlik beraberliğimiz gösterme adına hem de tarafımızı belli etme adına bunu yaptık” dedi.