Kısa adı KARDOF olan Karaman Doğa Sporları ve Fotoğraf Gençlik Spor Kulübü Derneği "Devran Dönsün, Sarıkeçililer Yürüsün" etkinliğini gerçekleştirdi.
Etkinlik için yapılan açıklamada;

''Karaman'dan saat 4.30 gibi hareket edip 06.00 gibi bölgeye ulaştık.
Anadolu'nun göçebeliği sürdüren son topluluğu olan Sarıkeçili Yörükleri'nin bahar göçü başladı. Kış aylarını Mersin sahillerinde, yaz aylarını ise Konya ve Karaman yaylalarında geçiren Sarıkeçililer, 1 Mayıs'ı göç yolunda karşıladılar. 1 Mayıs günü Mut ve Ermenek arasında yapılan yürüyüşle, geçtiğimiz yıl göç sırasında saldırıya uğrayan 15 yaşındaki çoban Ali Yağıl'a destek verildi.
'BU BİR DESTEK YÜRÜYÜŞÜ'
Sarıkeçililer Derneği Başkanı Pervin Çoban Savran, göç yolculuğu sürerken 1 Mayıs günü yapılan yürüyüşün, geçtiğimiz yıl göç sırasında saldırıya uğrayan ve yaşadığı travmayı üzerinden atamayan 15 yaşındaki Ali Yağıl'a destek olmayı amaçladığını dile getirerek, "bu, kültürlerini koruma ve yaşatma mücadelesi veren Sarıkeçililere destek vermek isteyen insanların katılacağı bir destek yürüyüşüdür. Önümüze konulan türlü engellere karşın biz adımlarımızı bu göçün sonsuza kadar sürmesi, bu kültürün ebediyen yaşaması için atmaya devam edeceğiz" dedi. Ekibimize teşekkür ettiler. Biz onlara misafirperverlikleri içtenlikleri bize gösterdikleri samimiyet için çok teşekkür ediyoruz.
Bu yılki bahar göçüne 20 Nisan'dan itibaren başlayan Sarıkeçililer, yaklaşık 2 ay sürecek yolculuk boyunca 500 kilometreye yakın yol katederek Torosları aşıp Konya yaylalarına ulaşacaklar.
16. mayıs 2015 tarihinde Hacıbaba dağında yapacağımız 4. Türk dil tırmanışında Göçerlerin yollarında karşılaşmak ümidi ile vedalaşıp ayrıldık. Geçmiş kültürümüze sahip çıkılması, geleceğe aktarılması ve bu kültür hazine zenginliğimizin korunması için elimizden geleni yapmak gerektirdiğini bir kez daha tanıklık etmiş olduk.

Sarıkeçililer Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek başkanı Pervin Çoban Savran a ve tüm ekibine karşılaştığımız ve karşılaşmadığımız tüm Göçerlere sonsuz saygı ve selamlarımızla teşekkür ederiz,''dendi.