Karaman Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli'nin 1 Mayıs “Emek ve Dayanışma Günü”  Mesajı 
 
''İnsan öğrenmek, üretmek, okumak, araştırmak, hayatını kazanmak, ge-çimini temin etmek, toplumda bir şeyler yapmak için emek sarf eder. “Emek” insan için kutsaldır, en önemli sermayedir. Ürettiğidir, gururudur, varlığını ortaya koyabilme gücü ve saygı görmesinde bir vesiledir.
Biz, “İşçinin hakkını alın teri kurumadan vermenin” toplumda emeğe say-gıyı böyle bir hassasiyetle korumanın en güzel hasletlerimizden biri oldu-ğunu ifade eden bir medeniyetin temsilcileriyiz. Aynı zamanda insan için kutsal sayılan emeğin etrafında bütün insanlığa örnek bir dayanışma kültürünü yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyetin de mirasçılarıyız.
AK Parti olarak çalışma hayatında emek ve alın terinin ehemmiyetini bile-rek, hükümet olduğumuzdan bu yana kadın-erkek tüm işçi, memur, emekçi vatandaşlarımızın sorunlarını çözme gayretindeyiz ve bundan son-ra da bu konuda gerekli adımları atmaya devam edeceğiz. Yeter ki 1 Mayıs “Emek ve Dayanışma Günü” Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımızın da ifade ettiği gibi, adına yakışır bir şekilde toplumu kucaklayıcı, dayanışmayı kuvvetlendirici, hakların yüceltildiği, dostluk, kardeşlik ve beraberliği pekiştirici rol oynasın.
1 Mayıs’ın, sorunların çözümünü sağlayıp, artık emeğin ve alın terinin  hakkının, saygınlığının ne kadar kutsal olduğunu en iyi şekilde sembolize edecek bir kutlama olacağını ümit ediyoruz.
Bu vesileyle,  tüm işçi, memur, emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs “Emek ve Dayanışma Günü”nü kutluyorum. Hepimiz birer emekçi olduğumuza göre bu günün hepimizin bayramı olarak  huzur, güven ve hayırlar getirmesini diliyor sevgilerimi sunuyorum,''dedi.

................


Karaman Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer'in 1 Mayıs “Emek ve Dayanışma Günü”  Mesajı ;



''Emekçilerin alın teri  kutsaldır ve işçi hakları en temel hakların başında gelir. İşçiden ve emekten yana olmak demokrasiden yana olmaktır. Yeryüzünün imar ve inşasında emekçilerin alın teri ve onuru vardır. Biz AK Parti olarak her zaman emeğin ve emekçinin yanında yer aldık ve 1 Mayıs’ı resmi tatil günü haline getirerek yıllardır hiçbir iktidarın yapamadığı bir işi yapıp göstermediği bir duyarlılığı gösterdik.
Türkiye’nin geçmişte yaşadığı acılardan hepimizin dersler çıkarması gerekmektedir. İşçilerimizin ve tüm emekçilerimizin demokratik sınırlar içinde haklarını sonuna kadar kullanması hepimizin ortak dileğidir. Birçok ülkede gördüğümüz gibi, böyle günler bir şölen havası içinde kutlanmalıdır. Gerilimlere ve üzücü olaylara sebebiyet vermemek için toplum olarak hepimiz ortak bir sorumluluk içinde hareket etmeli, her zaman gerilim ve karışıklıklardan medet uman tahrikçi kesimlere karşı uyanık olmalıyız. 1 Mayıs sınavını çok iyi vermeli, kutlamaları huzurumuz, özgürlüğümüz ve demokrasimiz için iyi bir fırsat olarak görmeliyiz”
 “Bu duygularla bütün emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, tüm çalışanlarımıza sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum,''dedi.


....................


Saadet Partisi; İşçinin alın terinin karşılığını aldığı, kalkınmış, müreffeh bir Türkiye temennisiyle, tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı
Taksimi bırak sömürüye bak
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle yayınladığı mesajda, Taksim tartışmalarını eleştirdi.


Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle yayınladığı mesajda, Taksim tartışmalarını eleştirdi. Her yıl olduğu gibi bu yılda Taksim tartışmaları yüzünden işçinin asıl sorunlarının unutturulduğunu, kaydeden Kamalak, “Milletimiz emekçilerimiz artık bu tartışmadan bıkmıştır. Emek mücadelesi meydan tartışmalarına kurban edilmemelidir. Bugün çalışanlar, taşeronlaşma, emek sömürü, örgütlenme özgürlüğü, düşük ücret gibi devasa sorunlarla karşı karşıyadır. Asıl konuşulması gereken, emek ve dayanışma gününün nerede kutlanacağı değil, emek sömürüsünün nasıl önleneceğidir” dedi.

Yıllardır 1 Mayıs kutlamalarına ideolojik kutuplaşmaların ve Taksim tartışmalarının damga vurduğunu hatırlatan Kamalak, “Biz istiyoruz ki 1 Mayıs’ta Taksim’i değil, işçinin sorunlarını konuşalım. Sosyal güvenlik sistemindeki aksaklıkları konuşalım. Mezarda emekliliği konuşalım. Kayıt dışılığı, iş güvencesini konuşalım. Toplu sözleşmeyi, grev hakkını konuşalım. Çalışma hayatının önündeki yasal 
engelleri konuşalım. Evine ekmek götürmekte zorlanan asgari ücretliyi konuşalım.” dedi.


Taşeronlaşma Modern Köleliktir

Son dönemde, emekçinin önündeki en büyük tehditlerden birinin taşeronlaşma olduğunu söyleyen Prof. Kamalak, bununda bizzat hükümet eliyle desteklendiğini söyledi. “Taşeron işçilik modern köleliktir” diyen Kamalak, “Taşeronlaşma çalışanların en önemli sorunlarından biridir. Büyük hak kayıplarına neden olan taşeronluk sistemi gitgide daha da yaygınlaşmaktadır. Bugün kamuda taşeron işçi sayısı 1 milyonun üzerine çıkmıştır. Bu işçi kardeşlerimiz hiçbir sosyal hakları, iş güvenceleri yoktur. Bu durum maalesef bize modern koleliği hatırlatmaktadır” dedi. 

Açıklamasında, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV); “İşçinin ücretini alınteri kurumadan ödeyin” hadisini hatırladan Kamalak; “Bizim için gerçek bayram, işçinin emeğinin karşılığını alın teri kurumadan aldığı gündür. Çalışana insanca yaşam koşullarının sağlandığı gündür. Herkesin sosyal güvence altına alındığı gündür. Adil bir gelir dağılımının sağlandığı gündür. Çalışanın geleceğinden endişe duymadığı gündür. Bunu yapabilecek tek hareket ise Milli Görüş’tür. Tüketim ekonomisinin taşeronluğunu değil, üretim ekonomisinin öncülüğünü yapan Saadet Partisi’dir” dedi.

Kamalak; işçinin alın terinin karşılığını aldığı, kalkınmış, müreffeh bir Türkiye temennisiyle, tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.